15.9 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 01:33
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΗ Λάρισα υποδέχεται στη Δημοτική Πινακοθήκη την Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών...

Η Λάρισα υποδέχεται στη Δημοτική Πινακοθήκη την Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας

Στην Λάρισα θα χτυπά η καρδιά του πολιτισμού από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου μέσα από την διοργάνωση της Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος, η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Ειρήνης Κατσίγρα.

Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ο πρόεδρος της Πινακοθήκης, δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με την αντιπρόεδρο κ. Α. Ψάρρα, τον πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, εικαστικό Άγγελο Αντωνόπουλο, την Κοσμήτορα της Ανώτας Σχολής Καλών Τεχνών, ιστορικό τέχνης και Επιμελήτρια Συλλόγων της Εθνικής Πινακοθήκης Λίνα Τσικούτα, τον εικαστικό Νίκο Βάνη και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η Λάρισα, διευκρίνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης, μπαίνει στο επίκεντρο των πολιτιστικών γεγονότων, συμβάλοντας ενεργά στην στήριξη της νέας γενιάς δημιουργών της χώρας,υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Θεσσαλική πρωτεύουσα αναδεικνύεται σε κέντρο πολιτισμού και εξωστρέφειας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, εικαστικός Αγγ. Αντωνόπουλος, στάθηκε στην μεγάλη απήχηση της Μπιενάλε, που θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, μέσα από την συμμετοχή σπουδαίων Μουσείων της χώρας όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το MOMus από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και ημερίδα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο