19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 19:35
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΗ ματιά του καθενός: Mια παρουσίαση βιβλίου αλλιώς

Η ματιά του καθενός: Mια παρουσίαση βιβλίου αλλιώς

Το Ίδρυμα εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και οι εκδόσεις Οδός Πανός παρουσιάζουν την συλλογική εικαστική έκθεση με τίτλο “Η ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ”.

Υπό την διοργάνωση της λογοτέχνιδας Ελένης Οικονόμου και τον συντονισμό της μεταφράστριας, historical researcher και event promoter Τζίνας Καρβουνάκη, η έκθεση αυτή ενσωματώνει έργα αξιόλογων και σημαντικών Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι εμπνέονται και ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας την δική τους καλλιτεχνική πυξίδα, αλλά έχοντας αφετηρία ένα κοινό λιμάνι που τους ενώνει: το βιβλίο “Καρχαρίες και Ελέφαντες” (Ελένη Οικονόμου, Εκδόσεις Οδός Πανός, 2022).

Στόχος αυτής της ιδιότυπης καλλιτεχνικής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος, μέσω της οποίας δεν θα φανερωθεί μονάχα το λογοτεχνικό έργο αλλά και, το πιο σημαντικό, θα αναδειχθεί το πώς ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικά διαφορετικός και ως εκ τούτου, φαντάζεται και εκλαμβάνει με τον δικό του τρόπο αυτό που διαβάζει. Έτσι, οι 44 συμμετέχοντες καλλιτέχνες ζωντάνεψαν, μέσα από την δική τους ματιά και έχοντας την απόλυτη ελευθερία, το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που τους άφησε η ανάγνωση.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Κωνσταντίνα Εμμανουέλα Αγγελοπούλου, Χρίστος Αγγελόπουλος, Γιώργος Αναστασιάδης, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Παντελής Βλασίου, Ευρυδίκη Μαρία Βεντούρη, Stella Caviart, Γιαγκούλη Στέλλα, Κατερίνα Γραφανάκη, Άννα Δαμά, Κωστής Δάρας, Γιάννης Διαλινός, Γεωργία Ζηρούνη, Νίκη Ζηρούνη, Κορίνα Καμαλακίδου, Θεοδώρα Κοκκίνου, Κωνσταντίνος Κομνηνός, Αλεξία Κουδιγκέλη, Angel Kourkoulou, Φίλιππος Κούτρικας, Ιωάννα Λιγνού, Αγγελική Λούκα, Χρυσάνθη Μαγγίδη, Εβίνα Μακρή, Δώρα Μάντσου, Αριάδνη Μεσογείτη, Ορφέας Μπάτσιος, Μαρία Μούτσου, Βασίλης Νίκος, Άννα Οικονόμου, Ηρώ Οικονόμου, Ιωάννα Παληοκώστα, Γιώργος Πάλλης, Ιώ Παπά, Ελένη Παπαγιαννοπούλου, Φωτεινή Παππά, Ελένη Πολιτοπούλου, Βίκυ Σαμουηλίδου, Γιάννης Στεφανάκις, Φιλία Τζιεράκη, Vasiliki Theou, Τάνια Τρεπεκλή, Κερασία Τουλιάτου, Μαρία Τσιτσάνη.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2023. Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μ.μ., στην αυλή του ΙΕΤΤ θα πλαισιωθεί με μουσική, ερμηνεία μονολόγου και αναγνώσεις κειμένων η παρουσίαση του μυθιστορήματος.

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ 18, ΚΗΦΙΣΙΑ, 145 62

ΤΗΛ: 2108019975, email: info@iett.gr

Καθημερινά (εκτός Κυριακής και Δευτέρας) 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο