19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 11:40
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΗ ποδοσφαιρική διαδρομή του Γιάννη Δοντά

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του Γιάννη Δοντά

 

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Σμύρνης απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στην θλίψη τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο.

Ο Γιάννη Δοντάς αγωνίστηκε στο χορτάρι για περισσότερες από δύο δεκαετίες (25 χρόνια) και έγραψε τη δική του ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της εποχής του.

Η καριέρα του στο ποδόσφαιρο

Ο Δοντάς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1976 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στην “Ελαφρά Ταξιαρχία” παρέμεινε για περίπου έξι χρόνια, ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις του. Το 1982 πήρε τη μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για μια τετραετία κατακτώντας δύο φορές το νταμπλ (1984 και 1986), ενώ αγωνίστηκε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985 κόντρα στη Λίβερπουλ. Με τους “πράσινους” μέτρησε τουλάχιστον 44 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ μάλιστα πέτυχε και δύο γκολ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δυόμιση χρόνια στον Διαγόρα Ρόδου και τον Δεκέμβριο του 1988 μεταγράφηκε στην Α.Ε. Μεσολογγίου όπου έπαιξε το δεύτερο μισό της σεζόν 1988-89 και το πρώτο μισό της σεζόν 1989-90. Τελικά έκλεισε την καριέρα του με κάπως… διαφορετικό ρόλο, μιας και έγινε παίκτης-προπονητής στον Α.Π.Σ. Ζακύνθου για λίγους μήνες.

Αγωνίστηκε συνολικά πέντε φορές με την Εθνική Ελλάδας, κάνοντας ντεμπούτο στις 10 Μαρτίου 1982 ως παίκτης του Απόλλωνα, σε αγώνα με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982.//Α.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο