15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 03:30
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΗ Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις σε αθλητισμό και ψυχαγωγία

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις σε αθλητισμό και ψυχαγωγία

 

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την δημιουργία μιας επενδυτικής εταιρείας, για την «επιτάχυνση της ανάπτυξης του αθλητικού τομέα» και των «παγκόσμιων γεγονότων» στην πλούσια σε πετρέλαιο μοναρχία του Κόλπου, που πρόσφατα προσέλκυσε πολλούς «αστέρες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι τον Σάντιο Μανέ και από τον Καρίμ Μπενζεμά μέχρι τον Ενγκολό Καντέ, αρκετοί διάσημοι άσοι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, έχουν υπογράψει σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η χώρα έχει ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Η δημιουργία της “SRJ Sports Investments” «στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του αθλητικού τομέα στην Σαουδική Αραβία και στην περιοχή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF).

Σύμφωνα με το κρατικό επενδυτικό ταμείο, ένα από τα πλουσιότερα στον κόσμο, η “SRJ Sports Investments” θα επενδύσει στην «απόκτηση και δημιουργία νέων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για εκδηλώσεις, στα εμπορικά δικαιώματα κορυφαίων δημοφιλών διαγωνισμών και στην φιλοξενία μεγάλων παγκόσμιων γεγονότων στην Σαουδική Αραβία».

Η δημιουργία αυτής της εταιρείας αποσκοπεί στην «ενίσχυση της θέσης της Σαουδικής Αραβίας ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για αθλητισμό και ψυχαγωγία», επισημαίνεται από το PIF, που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 620 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η εταιρεία θα συμπληρώσει άλλες επενδύσεις PIF στον αθλητικό τομέα», δήλωσε ο Ραϊντ Ισμαήλ, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου για επενδύσεις στην Μέση Ανατολή.

Ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία είναι μεταξύ των «προτεραιοτήτων» του PIF, τόνισε στο δελτίο τύπου, σε σχέση με το «Όραμα 2030», ένα τεράστιο σχέδιο μεταρρυθμίσεων του διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, de facto ηγέτη του βασιλείου, του μεγαλύτερου εξαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας έχουν αποκτήσει μεγάλο αριθμό διάσημων παικτών τους τελευταίους μήνες, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά, Τζόρνταν Χέντερσον, Σάντιο Μανέ, Ενγκολό Καντέ και Ριάντ Μαχρέζ. Ωστόσο, οι Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι δεν “υπέκυψαν” στα εκατομμύρια των Σαουδαράβων.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, η Σαουδική Αραβία έχει επίσης προσελκύσει την προσοχή, χρηματοδοτώντας την πίστα γκολφ LIV και φιλοξενώντας ένα Grand Prix της Formula 1, ενώ έχουν γίνει προσεγγίσεις με την ATP και την WTA.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο