27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 15:25
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ στρατηγική της κάλπης – Σχεδιασμοί και μηνύματα σε υψηλούς τόνους

Η στρατηγική της κάλπης – Σχεδιασμοί και μηνύματα σε υψηλούς τόνους

H μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης, της ανανέωσης και της ελπίδας, με τους πολιτικούς αρχηγούς να συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα. «Ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει οπωσδήποτε, χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει στο μεταναστευτικό» λέει στη Bild ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολιτική και κοινωνική Ανάσταση στις 21 Μαΐου, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το αποτύπωμα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης στη θέση της χώρας διεθνώς, πρωταγωνιστεί στο νέο προεκλογικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στις συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα μεταξύ άλλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Αίγυπτο, όπως και στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

«Καθήκον κάθε Πρωθυπουργού είναι να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή. Να δυναμώνει τη φωνή της στο εξωτερικό. Να υπερασπίζεται με σθένος τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Και αυτό το καθήκον ήταν πάντα ο οδηγός μου» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Την εκπεφρασμένη, σε όλους τους τόνους, θέση του ότι ο φράχτης στον Έβρο θα προχωρήσει με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στη Bild.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τεχνολογικά εργαλεία που πλαισιώνουν το τείχος, δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το ίδιο το τείχος. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η Ευρώπη, έχω πει δημοσίως ότι θα χτίσουμε τον δικό μας φράχτη, ακόμη και αν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο» τονίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού, καλώντας την Ευρώπη να συνδράμει περαιτέρω.

«Είμαστε ένα κράτος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Δεχόμαστε σημαντικές μεταναστευτικές πιέσεις. Προσδοκούμε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε τελική ανάλυση, χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τη μετανάστευση και χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των κρατών πρώτης γραμμής» σημειώνει.

Από την Κεφαλονιά ο Α. Τσίπρας ζήτησε μια πρώτη ευκαιρία, όπως είπε, για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του χωρίς μνημόνια. Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια και έθεσε ως στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης από την κάλπη της 21ης Μαϊου.

«Αυτές οι εκλογές που είναι οι πρώτες στον τόπο με απλή αναλογική, μπορούν να είναι οι μόνες εκλογές. Μπορούμε και πρέπει να μην οδηγηθούμε σε διπλες, τριπλες, τετραπλές όπως θέλει ο κύριος Μητσοτάκης για να ξανακερδίσει αυτοδυναμία… Έρχεται η Ανάσταση. Την Κυριακή έρχεται και η πολιτική Ανάσταση, η κοινωνική Ανάσταση. Η λαμπρή μέρα για τον τόπο μας θα είναι και η Κυριακή και η 21η του Μάη» υπογράμμισε.

«Ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε μία προγραμματική βάση” ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καλώντας εκ νέου σε τηλεοπτική μονομαχία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

« Και καλώ τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μιλάει για συγκρίσεις, να έρθει να συζητήσουμε. Γιατί δεν έρχεται να συζητήσουμε; Αφού λέει ότι το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης γιατί δεν έρχεται να κουβεντιάσουμε και για το σχέδιό μας και για το πρόγραμμά μας, για τα πεπραγμένα μας και για τους υποψήφιούς μας» τόνισε

«Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν και να συγκρίνουν, είναι αν θα πάνε τελικά στις 21 Μαΐου για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχισθεί η πολιτική ανάταξης της οικονομίας και του οικονομικού κλίματος // ή αν θα μπούμε σε μια περίοδο αβεβαιότητας» σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Τους άξονες της πρότασής του παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Περιοδικό της Βουλής “Επί του Πιεστηρίου”.

«Στον πυρήνα της δικής μας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης βρίσκεται ο απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στους Θεσμούς, στο Κράτος Δικαίου, στη Δημοκρατία» επισημαίνει.

«Η μεν ΝΔ αναγορεύει την δική της “αυτοδυναμία” σε παράγοντα σταθερότητας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνεργασίας που της δίνει τον ψευδεπίγραφο τίτλο “προοδευτική” και η οποία χωράει μάλιστα μέχρι και κυβερνητικούς εκπροσώπους των κυβερνήσεων της ΝΔ» σημειώνει ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Όταν ένας πολιτικός αναφέρεται στο παρελθόν αλλά αποφεύγει να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον διότι απέτυχε, είναι βέβαιο ότι και στις εκλογές θα αποτύχει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.
 

«Λύση δεν είναι ούτε ο κρατισμός-κομματισμός, αλλά ούτε και η ιδιωτικοποίηση […]. Με την πρώτη φορά ρήξη, όλα μπορούν να είναι αλλιώς!» σημειώνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Η επίσημη αυλαία της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να σηκωθεί το επόμενο Σάββατο.

ΝΔ: Στο επίκεντρο Οικονομία – Κοινωνική Πολιτική – Ασφάλεια – Αμυντική θωράκιση

Στον αστερισμό της ανάδειξης των πεπραγμένων της τελευταίας τετραετίας, με αιχμή την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια και την αμυντική θωράκιση της χώρας κινείται η κυβέρνηση.

Σε χρόνο παράλληλο και αποτυπώνοντας το στόχο της διεύρυνσης, ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε ειδικά κοινά, όπως οι γυναίκες και οι νέοι και θέτει, με ένταση, τα διλήμματα της κάλπης.

Με την επιστροφή του από την Τήνο, όπου θα περάσει το τριήμερο του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη γαλάζια προεκλογική εκστρατεία.

Περί τα τέλη Απριλίου αναμένονται, λοιπόν, οι ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Τη στελέχωση του ψηφοδελτίου επιμελείται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας εκπεφρασμένη τη βούληση για ισχυρή παρουσία των γυναικών και μάλιστα, σε εκλόγιμες θέσεις.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα και σε ειδική εκδήλωση, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας. Σε αυτό, θα πρωταγωνιστούν η ριζική μεταμόρφωση του κράτους, η αναμόρφωση του ΕΣΥ, η συνέχιση ανάκαμψης της οικονομίας με αύξηση των μισθών, και η στεγαστική πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο η ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια

Την πολιτική σταθερότητα, την οποία μπορεί να εγγυηθεί το κόμμα του χωρίς άλλες εκλογικές περιπέτειες, το πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών διακυβέρνησης για την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια, την πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, προτάσσει ο Α. Τσίπρας στο δρόμο για την 21η Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Α. Τσίπρας θα επιμείνει στην αντιπαράθεση ουσίας, όπως τονίζει, με τον Κ. Μητσοτάκη. Αν και στην Κουμουνδούρου δεν πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναινέσει σε ντιμπέιτ των δύο αρχηγών. Κρύβει όπως λένε την αδυναμία του, χρησιμοποιώντας “καμουφλάζ”, γι΄αυτό και εμφανίζεται να επιμένει σε τηλεμαχία μόνο και με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα περιόδευσε στην Κεφαλονιά, θα περάσει το Πάσχα στην Κέρκυρα με την οικογένεια του. Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και στη Λαμία ο Δ. Κουτσούμπας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο