14.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 07:27
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΗ συμβουλευτική στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα – Ανάγκη ή Πολυτέλεια;

Η συμβουλευτική στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα – Ανάγκη ή Πολυτέλεια;

Είναι γεγονός ότι περίπου το 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι επίσης ευρέως αποδεκτό ότι η επιχειρηματικότητα βασιζόταν και συνεχίζει, σε σημαντικό βαθμό, να βασίζεται ακόμα και σήμερα, στις προσωπικές επιλογές των ιδιοκτητών τους. Οι λόγοι συνήθως πηγάζουν από την συγκεντρωτική πεποίθηση ότι γνωρίζουν τα πάντα, ότι πρέπει να έχουν τον έλεγχο κάθε πληροφορίας που αφορά την επιχείρησή τους και ότι μόνο εκείνοι πρέπει να αποφασίζουν, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη εξωτερικών επαγγελματιών συμβούλων-συνεργατών, με εξαίρεση ίσως την υποχρεωτική συνύπαρξη με τον λογιστή τους.

Στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, η οποία υπόκειται σε διαρκείς αλλαγές λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, των κοινωνικών μετασχηματισμών και των οικονομικών παραμέτρων, καθώς και σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η προσαρμογή των επιχειρήσεων είναι κρίσιμη για την βιωσιμότητά τους και θα πρέπει να είναι άμεση, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη επιτυχία. Η προσαρμογή περιλαμβάνει ενδεικτικά την ψηφιακή μετάβαση, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, την υιοθέτηση πολιτικών καινοτομίας καθώς και την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αναμφίβολα η προσαρμογή αυτή καθιστά αναγκαίο τον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, που θα περιλαμβάνει νέες πολιτικές τιμολόγησης και αναθέωρησης κόστους, βελτίωσης διαδικασιών και μοντέλα λήψης αποφάσεων, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τρέχουσες αναλύσεις των δεδομένων της αγοράς. 

Η επιτυχημένη διαχείριση των σύνθετων επιχειρηματικών προκλήσεων δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας, της ανάπτυξης και της μακροπρόθεσμης επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή ενός κατάλληλα καταρτισμένου και εξειδικευμένου συμβούλου είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατάλληλων στρατηγικών που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα και θα αυξήσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της.

Κυριάκος Ξανθόπουλος,

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΒΟΛΟΣ

Ελ. Βενιζέλου 86

Τ.Κ. 382 21

ΤΗΛ.: 24210 79371

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο