22.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 11:23
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ.Β: Δωρεάν γεύματα στα σχολεία του Λονδίνου από τον Δήμο  

Η.Β: Δωρεάν γεύματα στα σχολεία του Λονδίνου από τον Δήμο  

Ο δήμαρχος του Λονδίνου παρουσίασε τη Δευτέρα (20/2) ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που θα προσφέρει δωρεάν γεύματα σε όλα τα παιδιά που φοιτούν σε κρατικά δημοτικά σχολεία στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο που οι Βρετανοί αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

«Το κόστος ζωής έχει κάνει τις οικογένειες σε όλη την πόλη μας να χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη», δήλωσε τη Δευτέρα ο Σαντίκ Καν, ο οποίος ως μαθητής λάμβανε δωρεάν σχολικά γεύματα όπως τα παιδιά.

Το πρόγραμμα των 130 εκατομμυρίων λιρών θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τον Σεπτέμβριο και θα εξοικονομήσει στις οικογένειες του Λονδίνου 440 £ για κάθε παιδί. Επίσης, αυτό το πρόγραμμα στοχεύει να μειώσει το στίγμα που σχετίζεται με όσους ξεχωρίζουν ως οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ένα τέταρτο όλων των μαθητών του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν πλέον πρόσβαση σε δωρεάν σχολικά γεύματα σύμφωνα με τα εθνικά κριτήρια, κυρίως με βάση το οικογενειακό εισόδημα.

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να βοηθήσει περίπου 270.000 μαθητές, σύμφωνα με εκτιμήσεις ερευνητών για της τοπικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ομάδας Δράσης για την Παιδική Φτώχεια περίπου 210.000 παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στο Λονδίνο δεν λαμβάνουν δωρεάν σχολικά γεύματα καθώς τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι «υπερβολικά περιοριστικά».

Επίσης, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι όλο και περισσότεροι Βρετανοί δυσκολεύονται να καλύψουν τους λογαριασμούς καθώς ο πληθωρισμός, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, διαβρώνει τα εισοδήματά τους.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο