20.6 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 01:28
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙαπωνία: Προχώρησε σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και άλλων χωρών

Ιαπωνία: Προχώρησε σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και άλλων χωρών

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, με στόχο περίπου 60 εταιρείες και οργανισμούς από τη Ρωσία, καθώς και από πολλές άλλες χώρες, αναφέρει το France Presse.

Το Τόκιο πρόσθεσε 57 οργανισμούς από τη Ρωσία και χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αρμενία, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν στον κατάλογο κυρώσεων του, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας (Meti).

Συνολικά, η Ιαπωνία κυρώνει τώρα 494 ρωσικές οντότητες, 27 από τη Λευκορωσία και 6 από άλλα κράτη.

Η Ιαπωνία έχει ήδη παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ορισμένων Ρώσων ατόμων και οντοτήτων και έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές στη Ρωσία αγαθών ή υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε το Τόκιο την Παρασκευή θα τεθούν σε ισχύ στις 22 Δεκεμβρίου για τις νέες ενδιαφερόμενες ρωσικές οντότητες και στις 27 Δεκεμβρίου για τους οργανισμούς άλλων χωρών.

Τα άλλα μέλη της G7, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισαν επίσης αυτή την εβδομάδα να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους κατά της Μόσχας, στοχεύοντας για παράδειγμα τα ρωσικά διαμάντια.

Ωστόσο, προς το παρόν οι διάφορες κυρώσεις από την G7 και άλλες χώρες κατά της Μόσχας δεν ήταν αρκετές για να κάνουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αμφιταλαντευτεί στον πόλεμο του εναντίον της Ουκρανίας, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Πέμπτη, ο Πούτιν εκτίμησε ότι η χώρα του έχει «επαρκές περιθώριο ασφαλείας» για να διατηρήσει, ακόμη και να «προχωρήσει» παρά τις διεθνείς κυρώσεις, λόγω της «ισχυρής ενοποίησης της ρωσικής κοινωνίας», της «σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας», όπως καθώς και αύξηση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο