22.7 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 11:10
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣIράν: Αντιπροσωπεία της Ταϊλάνδης συναντήθηκε με μέλη της Χαμάς για την απελευθέρωση...

Iράν: Αντιπροσωπεία της Ταϊλάνδης συναντήθηκε με μέλη της Χαμάς για την απελευθέρωση των 22 υπηκόων της που κρατούνται ως όμηροι

Με το δράμα των αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς να κορυφώνεται όσο αυξάνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έγινε γνωστό ότι στο διπλώματικό επίπεδο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους. Όπως έγινε γνωστό, Ταϊλανδοί αξιωματούχοι είχαν απευθείας συνομιλίες με τη Χαμάς, στο Ιράν, την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την τύχη 22 υπηκόων του βασιλείου τους που ελήφθησαν όμηροι από την εξτρεμιστική οργάνωση κατά την επίθεσή της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μέλος της Ταϊλανδικής αντιπροσωπίας σε δημοσιογράφους οι διαπραγματεύσεις έγιναν στην Τεχεράνη στις 26 Οκτωβρίου με τους Ταϊλανδούς διαπραγματευτές να λαμβάνουν την υπόσχεση ότι οι υπήκοοί τους θα αφεθούν ελεύθεροι την «κατάλληλη στιγμή». Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Times of Israel, συνολικά 30.000 Ταϊλανδοί εργάζονται στο Ισραήλ ως εργάτες γης. Συνολικά 32 Ταϊλανδοί σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στην επίθεση της Χαμάς.

«Με διαβεβαίωσαν ότι τους φρόντιζαν καλά, αλλά δεν μπορούσαν να μου πουν την ημερομηνία απελευθέρωσής τους… Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Areepen Uttarasin.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά τις συνομιλίες τα μέλη της αποστολής – όλοι μουσουλμάνοι- προσευχήθηκαν με τους εκπροσώπους της Χαμάς. «Αναγνώρισαν τις ανησυχίες μας γιατί ξέρουν ότι η Ταϊλάνδη έχει προσφέρει καλοσύνη και οφέλη στη μουσουλμανική κοινότητα. Σέβονται την Ταϊλάνδη», πρόσθεσε είπε ο Areepan.

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο