24.9 C
Almyros
11 Οκτωβρίου 2024 11:20
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙρανική πηγή: Εάν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα επανεξετάσει...

Ιρανική πηγή: Εάν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα

Σε πιθανά αντίποινα του Ισραήλ στην επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου, η χώρα θα απαντήσει με χτυπήματα ίδιας κλίμακας, ανέφερε ενημερωμένη ιρανική πηγή στο RT. Οπότε στο σχέδιο του Ιράν για πιθανή επίθεση του Ισραήλ, είναι χτυπήματα σε ισραηλινές πετρελαϊκές, ηλεκτρικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, ακόμη και επανεξέταση του πυρηνικού της δόγματος.

Η ίδια πηγή εξήγησε στο RT: «Με βάση τους διεθνείς νόμους και το δικαίωμα αυτοάμυνας, εάν το Ισραήλ επιτεθεί σε ιρανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου, το Ιράν θα στοχεύσει τα τρία κύρια διυλιστήρια της οντότητας». Επιπλέον η πηγή επιβεβαίωσε ότι «εάν χτυπηθούν οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, τότε όλοι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός της οντότητας θα καταστραφούν».

Η πηγή τόνισε ότι «σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη δεν θα ικανοποιηθεί με μια σκληρή απάντηση και στοχοποίηση ισραηλινών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αλλά θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα».

Υπενθυμίζεται πως ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Καμάλ Χαράζι, είχε δηλώσει πως «Το Ιράν θα πρέπει να αλλάξει το πυρηνικό του δόγμα εάν η ύπαρξή του απειλείται από το Ισραήλ» εγείροντας ανησυχίες για την ανάπτυξη ιρανικού πυρηνικού όπλου.

Η πηγή πρόσθεσε: «Εάν οι Ιρανοί πολίτες και τα πληθυσμιακά κέντρα εκτεθούν σε οποιαδήποτε βλάβη, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν στο ίδιο επίπεδο».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: RT

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο