25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 15:27
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΙσπανία (24η αγωνιστική): Συνέχεια στη δράση με… αμφίρροπες μάχες!

Ισπανία (24η αγωνιστική): Συνέχεια στη δράση με… αμφίρροπες μάχες!

 

Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα (05/03) η 24η “στροφή” του ισπανικού πρωταθλήματος, όπου δεσπόζουν οι αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια και της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Μπέτις. 

Το ισπανικό πρωτάθλημα συνεχίζεται με πλούσιο θέαμα και μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στις πρώτες θέσεις, όσο και σε αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό. Το πρόγραμμα “ανοίγει” στις 15:00 με το παιχνίδι της Βαγιαδολίδ με την Εσπανιόλ, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν διακαώς τους βαθμούς, για να “ξεκολλήσουν” από τις… επικίνδυνες θέσεις.

Στη συνέχεια, στις 17:15, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Βαλένθια, με τις δυο ομάδες να έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους. Συγκεκριμένα, οι “Μπλαουγκράνα” δεσπόζουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 59 βαθμούς και 7 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι “νυχτερίδες” έχουν 23 βαθμούς και βρίσκονται στην προτελευταία θέση, έχοντας ως στόχο άμεσα την αποφυγή του υποβιβασμού της. Οι Καταλανοί προέρχονται από ήττα στο πρωτάθλημα κόντρα στην Αλμερία, αλλά πήραν τη νίκη στο “el clasico” για το ισπανικό κύπελλο, όπως και η Βαλένθια προέρχεται από σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα επί της αξιόμαχης φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσάβι έχει να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα, καθώς δεν υπολογίζει τον Πέδρι (21 συμ/6 γκολ), τον Ντεμπελέ (18 συμ/5 γκολ) και τον Λεβαντόφσκι (20 συμ/15 γκολ), ενώ τιμωρημένος θα είναι ο Γκάβι (23 συμ/1 γκολ). Από την άλλη πλευρά, για τη Βαλένθια επίσης υπάρχουν αρκετά προβλήματα για τον Ρούμπεν Μπαράχα. Συγκεκριμένα, εκτός δράσης θα είναι οι τραυματίες Καβάνι (14 συμ/5 γκολ), Γκαγιά (18 συμ/1 γκολ), Νίκο Γκονθάλεθ (13 συμ/1 γκολ), Μαρανάο (16 συμ/1 γκολ), Ντομενέκ και Παουλίστα (14 συμ/1 γκολ).

Στις 19:30, η Ράγιο Βαγιεκάνο αντιμετωπίζει στην έδρα της την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε ένα αρκετά αμφίρροπο ματς. Αμφότερες βρίσκονται κοντά στην 6η θέση, όπου βρίσκεται η Βιγιαρεάλ και διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο” για τη νέα σεζόν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Κατένια (22 συμ/1 γκολ), ενώ από την άλλη πλευρά εκτός θα είναι ο εξίσου τιμωρημένος Γεράι Άλβαρεθ (20 συμ/1 γκολ). Παράλληλα, για τους Βάσκους θα απουσιάζουν και οι τραυματίες Ερέρα (8 συμ/- γκολ), Μορτίγιο (10 συμ/- γκολ) και ο Ουνάι Σιμόν (22 συμ/- γκολ).

Τέλος, το σημερινό (05/03) πρόγραμμα “πέφτει” στις 22:00, με την Μπέτις να φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ανδαλουσιανοί έχουν 40 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση, θέλοντας να πλησιάσουν στο ελάχιστο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ η “Βασίλισσα” έχει 52 βαθμούς και βρίσκεται στο -7 από την κορυφή και την πρωτοπόρο “αιώνιο” αντίπαλό της, Μπαρτσελόνα. Η Μπέτις προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Έλτσε, Βαγιαδολίδ και Αλμερία, ενώ οι “μερέγχες” ηττήθηκαν στο “clasico” για το Copa Del Rey και ήραθν ισόπαλοι (1:1) στο ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο για το πρωτάθλημα. Στον αγωνιστικό τομέα, οι γηπεδούχοι έχουν μερικές σημαντικές απουσίες, όπως είναι οι τραυματίες Κανάλες (19 συμ/4 γκολ) και Φεκίρ (15 συμ/2 γκολ). Στον αντίποδα, παραμένουν σταθερά εκτός δράσης οι τραυματίες Μεντί (14 συμ/- γκολ) και Αλάμπα (19 συμ/1 γκολ), ενώ τιμωρημένος είναι ο Λούκα Μόντριτς (22 συμ/4 γκολ). //

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη La Liga:

Παρασκευή 3 Μαρτίου

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Κάντιθ 0:0

Σάββατο 4 Μαρτίου

Χετάφε – Χιρόνα 3:2
Αλμερία – Βιγιαρεάλ 0:2
Μαγιόρκα – Έλτσε 0:1 
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 6:1

Κυριακή 5 Μαρτίου

15:00 Βαγιαδολίδ – Εσπανιόλ
17:15 Μπαρτσελόνα – Βαλένθια
19:30 Ράγιο Βαγιεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμάο
22:00 Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 6 Μαρτίου

22:00 Οσασούνα – Θέλτα

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο