21.2 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 01:27
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙσραήλ: Συμβολική απεργία από εκατοντάδες εταιρείες, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους ομήρους...

Ισραήλ: Συμβολική απεργία από εκατοντάδες εταιρείες, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας

Εκατοντάδες ισραηλινές εταιρείες πραγματοποίησαν απεργία για 100 λεπτά την Κυριακή σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους περισσότερους από 130 ομήρους που κρατούνται ακόμα στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το dpa.

Η απεργία έρχεται μετά από έκκληση της ισραηλινής συνδικαλιστικής ομοσπονδίας Histadrut για τον εορτασμό των 100 ημερών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Στην αρχή της απεργίας, χιλιάδες συμμετέχοντες σε συγκέντρωση που οργάνωσαν συγγενείς και υποστηρικτές των ομήρων τήρησαν σιωπή για 100 δευτερόλεπτα σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«(Το Ισραήλ βρίσκεται) στη μέση ενός τρομερού εφιάλτη και θέλω να ξυπνήσω από αυτό το τρομερό όνειρο και να δημιουργήσω ένα νέο Ισραήλ», δήλωσε ο αρχηγός της Histadrut, Arnon Ben-David.

«Σήμερα απεργούμε για να εργαστούμε μαζί, για να ανοικοδομήσουμε τη γη του Ισραήλ. Θα ξαναχτίσουμε όλα όσα προσπάθησαν να καταστρέψουν», δήλωσε.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας πυροδοτήθηκε από μια βάναυση επίθεση από τους μαχητές της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα περίπου 1.200 θανάτους και την απαγωγή περίπου 250 ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε με μαζικές αεροπορικές επιδρομές και χερσαία επίθεση που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο