27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:14
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΙταλία (35η αγωνιστική): Νίκη για… ευρωπαϊκό σκοπό θέλουν Ρόμα και Γιουβέντους

Ιταλία (35η αγωνιστική): Νίκη για… ευρωπαϊκό σκοπό θέλουν Ρόμα και Γιουβέντους

 

Με πέντε σημαντικές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα (14/05) η 35η “στροφή” του πρωταθλήματος της Serie A.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής στη Serie A συνεχίζεται σήμερα (14/05) με πέντε παιχνίδια, εκ των οποίων αυτά της Ρόμα και της Γιουβέντους δεσπόζουν, καθώς οι δυο ομάδες θέλουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά “σαλόνια” τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αρχικά, στις 13:30, η Βερόνα υποδέχεται τη Νάπολι, με τους γηπεδούχους να χρειάζονται διακαώς το “τρίποντο”, προκειμένου να “ξεκολλήσουν” από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, καθώς έχουν 30 βαθμούς, όπως και η Σπέτσια, που έκανε την “έκπληξη” κόντρα στη Μίλαν. Στη συνέχεια, γίνεται σέντρα σε δυο ματς, που έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 16:00. Η Μόντσα φιλοξενεί την πρωτοπόρο και ήδη πρωταθλήτρια Νάπολι, χωρίς να υπάρχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ την ίδια ώρα η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει στην έδρα της την Ουντινέζε, με τις δυο ομάδες να έχουν από 46 βαθμούς, όμως απέχουν 12 βαθμούς από την έκτη Ρόμα, η οποία εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό της “εισιτήριο”.

Στις 19:00, τα βλέμματα στρέφονται στην αναμέτρηση της Μπολόνια με τη Ρόμα. Οι γηπεδούχοι είναι στη 10η θέση με 46 βαθμούς, ενώ οι “τζιαλορόσι” βρίσκονται στην 6η θέση με 58 βαθμούς και θέλουν να “πιάσουν” τη Μίλαν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο προέρχεται στο πρωτάθλημα από την ήττα με την Ίντερ, αλλά και δυο ισοπαλίες, όμως εστιάζει και στα ημιτελικά του Europa League, όπου έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την Μπολόνια θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Πος (27 συμ/5 γκολ), αλλά και οι τραυματίες Σουμαορό (22 συμ/- γκολ), Κυριακόπουλος (12 συμ/- γκολ) και Σανσόνε (15 συμ/3 γκολ). Από την άλλη πλευρά, για τη Ρόμα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένουν οι Σμόλινγκ (29 συμ/3 γκολ), Γιορέντε (6 συμ/- γκολ), Κούμπουλα (7 συμ/- γκολ), Κάρσντορπ (13 συμ/- γκολ), Ελ Σαράουι (26 συμ/5 γκολ), Ντιμπάλα (24 συμ/11 γκολ) και Ρουί Πατρίσιο.

Τέλος, το πρόγραμμα της ημέρας “κλείνει” στις 21:45 με την Γιουβέντους να υποδέχεται την Κρεμονέζε. Οι δυο ομάδες έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους, καθώς η “γηραιά κυρία” βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 66 βαθμούς, όσους έχει και η τρίτη Ίντερ, ενώ έχει έναν παραπάνω από την τέταρτη Λάτσιο, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που “μάχονται” για την παραμονή τους, η οποία… χάνεται, καθώς έχουν 24 βαθμούς και βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αμφότερες ομάδες όμως προέρχονται από θετικά αποτελέσματα, ενώ οι “μπιανκονέρι” στρέφουν την προσοχή τους και στα ημιτελικά του Europa League, όπου στο πρώτο ματς με την Σεβίλλη ήρθαν ισόπαλοι 1:1. Στα αγωνιστικά νέα, για τον Αλέγκρι, δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών, εκτός του μακροχρόνιου Ντε Σίλιο (17 συμ/- γκολ), ενώ από την άλλη μεριά, παραμένει εκτός ο τιμωρημένος Πίκελ (30 συμ/1 γκολ), όπως και οι Τσατζού (17 συμ/2 γκολ) και Ντέσερς (26 συμ/6 γκολ).//Γ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής στη Serie A:

Παρασκευή 12 Μαΐου 

Λάτσιο – Λέτσε 2:2

Σάββατο 13 Μαΐου 

Σαλερνιτάνα – Αταλάντα 1:0
Σπέτσια – Μίλαν 2:0
Ίντερ – Σασουόλο 4:2

Κυριακή 14 Μαΐου 

13:30 Βερόνα – Τορίνο
16:00 Μόντσα – Νάπολι
16:00 Φιορεντίνα – Ουντινέζε
19:00 Μπολόνια – Ρόμα
21:45 Γιουβέντους – Κρεμονέζε

Δευτέρα 15 Μαΐου 

21:45 Σαμπντόρια – Έμπολι

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο