20.4 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 21:21
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙταλία: Σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα

Ιταλία: Σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Ιταλία καταδικάζει έντονα τις επανειλημμένες επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και επιβεβαιώνει την ισχυρή υποστήριξή της στο δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή ναυσιπλοΐα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Απέναντι στην απαράδεκτη συμπεριφορά των Χούθι, η Ιταλία υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των συμμαχικών χωρών, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τα πλοία τους, προς το συμφέρον των παγκόσμιων εμπορικών ροών και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ιταλία – Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλία χαιρετίζει την έγκριση της απόφασης 2722 (2024) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 10 Ιανουαρίου 2024 και υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των κρατών μελών του ΟΗΕ να διασφαλίσουν την ελεύθερη και ασφαλή ναυσιπλοΐα στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι επανειλημμένες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων που θεσπίστηκε με την απόφαση 2216 (2016) πρέπει να καταδικαστούν και όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διασφαλίσουν την τήρηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, τονίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας με την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενεργειών αποσταθεροποίησης που δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των τοπικών φορέων, ούτε της διεθνούς κοινότητας. Είναι ζωτικής σημασίας να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση του επιπέδου της έντασης στην περιοχή, προσθέτει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο