14.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 03:48
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙταλία: Τρένο με καθυστέρηση σταματά “κατ’εξαίρεση” για να κατέβει ο υπουργός Γεωργίας

Ιταλία: Τρένο με καθυστέρηση σταματά “κατ’εξαίρεση” για να κατέβει ο υπουργός Γεωργίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας και Τροφικής Κυριαρχίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ο λόγος, όπως μεταδίδει η Ιταλική Il Fatto Quotidiano, μια …μη προβλεπόμενη στάση του τρένου στο οποίο είχε επιβιβαστεί.

Η εφημερίδα τονίζει πως ο υπουργός είχε τα εγκαίνια ενός πάρκου στο Καϊβάνο, μια υποβαθμισμένη περιοχή έξω από τη Νάπολη όπου το καλοκαίρι έπεσαν θύματα βιασμού δύο 13χρονες. Το πρωί όμως το σιδηροδρομικό δίκτυο νότια της Ρώμης παρουσίασε σημαντική καθυστέρηση λόγω βλάβης, κάτι που είχε επιπτώσεις και στο τρένο όπου επέβαινε και ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το προσωπικό του σιδηροδρομικού δικτύου στο σταθμό του Τσιαμπίνο “εξουσιοδότησε τον ελεγκτή του τρένου να κάνει μια “έκτακτη στάση” στο σταθμό του αεροδρομίου” της Ρώμης, όπου “ο υπουργός και μερικά άτομα από τη συνοδεία του κατέβηκαν και, συνοδευόμενοι από την αστυνομία επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν βιαστικά για το Καϊβάνο”. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από το προσωπικό του σταθμού του Τσιαμπίνο επιβεβαιώνουν ότι “επρόκειτο πράγματι για μια ‘κατ’εξαίρεση στάση’, που έγινε σκόπιμα για τις ανάγκες του υπουργού”.

Η Il Fatto Quotidiano τονίζει πως, σύμφωνα με πηγές πλησίον του υπουργού “η απουσία της κυβέρνησης (στο Καϊβάνο) θα αποτελούσε απογοήτευση τόσο για τους πολλούς παρευρισκόμενους που περίμεναν την έναρξη της εκδήλωσης, ιδίως για τα παιδιά και τους μαθητές που είχαν συρρεύσει στο σχολείο και το πάρκο υπό βροχή, όσο και για τους θεσμούς.
Το τρένο είχε δυστυχώς περίπου 100 λεπτά καθυστέρηση. Για να μην απογοητεύσει τους πολίτες και για να σεβαστεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει έναντι στην κοινότητα του Καϊβάνο, ο υπουργός θα πήγαινε ακόμη και με τα πόδια”.

Παρόλα αυτά, για όλη την ημέρα οι κριτικές κατά του Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα – ο οποίος είναι επίσης και κουνιάδος της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι – υπήρξαν σφοδρότατες από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι “εάν η είδηση επιβεβαιωθεί, θα απαιτήσουμε την παραίτηση του Λολομπρίτζιτα στη Βουλή”. Το πρώην μέλος του Κινήματος 5 Αστέρων, Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, υπογράμμισε πως “εάν αυτό είχε συμβεί σε έναν υπουργό μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης, η Μελόνι θα ζητούσε την παραίτησή του, 100%”.

Αξιοσημείωτη η στάση του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, του οποίου ο Λολομπρίτζιτα είναι μέλος και που σχολιάζει τις επικρίσεις ως “στείρα διαμάχη”. Από την άλλην όμως η Il Fatto Quotidiano τονίζει πως το κόμμα απέφυγε να προσθέσει την είδηση στην ενημέρωση “που στέλνει καθημερινά το γραφείο Τύπου σε βουλευτές και γερουσιαστές για να σχολιάσει τις κύριες ειδήσεις της ημέρας, ακόμη και τα πιο δυσάρεστα για το κόμμα και την κυβέρνηση”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή η απόφαση “οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εκφραστεί επίσημη γραμμή. Προς το παρόν, η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης δεν σχολιάζουν και ελπίζουν ότι το θέμα θα ξεθυμάνει και δεν θα το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο