19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 19:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑK. Ματσιόλης: “Nα απαγορευτούν οι εξαγωγές για να ομαλοποιηθεί το πρόβλημα με...

K. Ματσιόλης: “Nα απαγορευτούν οι εξαγωγές για να ομαλοποιηθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων”

Στην ΕΡΤ και στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” μίλησε ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Μαγνησίας Κωνσταντίνος Ματσιόλης, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ επιφυλακτικός αναφορικά με την ομαλοποίηση της κατάστασης, αφού όπως τόνισε “και άλλες φορές έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά στην πράξη δεν εφαρμόστηκαν και συμπλήρωσε ότι η νέα ηγεσία του υπ. Υγείας οφείλει να είναι πιο αποφασιστική και στην λήψη και στην τήρηση των αποφάσεων. Η εμπειρία έδειξε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα που το ίδιο το υπουργείο υιοθέτησε. Εμείς ως φαρμακοποιοί θεωρούμε ως κυρίαρχο μέτρο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στα φάρμακα την απαγόρευση των εξαγωγών“.

Ένα δυσάρεστο συμβάν που πιστοποιεί την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φαρμάκων συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Βόλο

Ένας πατέρας πήγε στο φαρμακείο, προκειμένου να εκτελέσει για συνταγογραφημένη ιατρική συνταγή που αφορούσε στο άρρωστο παιδί του. Ο φαρμακοποιός απαντάει ευγενικά ότι το συγκεκριμένο φάρμακο είναι σε έλλειψη. Ο γονιός στην αγωνία του να προμηθευτεί το φάρμακο που το παιδί του έπρεπε να πάρει, δεν μπορεί να επεξεργαστεί την πληροφορία και ξεκινάει να επιτίθεται λεκτικά -με υβριστικές και απειλητικές λέξεις- στον φαρμακοποιό, ο οποίος εξακολουθεί να εξηγεί ότι η ευθύνη δεν είναι δική του αλλά της πολιτείας. Το επεισόδιο έληξε όταν στο φαρμακείο εμφανίστηκε η αστυνομία, την οποία ειδοποίησε ο φαρμακοποιός.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο