18.1 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 22:43
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚ. Μητσοτάκης: Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός –...

Κ. Μητσοτάκης: Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός – Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

Στόχος μας είναι η διόρθωση των στρεβλών εμπορικών πρακτικών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από τώρα. H Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτός, τόνισε.

Όπως είπε η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς. «Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί επί πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά οι οποίες δυστυχώς έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταταλόγου.

Ακόμα είπε ότι τα νέα μέτρα αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά και αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει ειδική πρόνοια για το βρεφικό γάλα και ειδικότερα ότι θα υπάρξει πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού του κέρδους.

Κείμενο σε εξέλιξη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο