20.1 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 01:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΚάδοι ανακύκλωσης οικιακών ελαίων τοποθετούνται σε 50 σημεία της Λάρισας

Κάδοι ανακύκλωσης οικιακών ελαίων τοποθετούνται σε 50 σημεία της Λάρισας

Ο πρώτος πορτοκαλί κάδος ανακύκλωσης ελαίων από το σύνολο των 50 που θα τοπθετηθούν σε διάφορα σημεία του δήμου Λαρισαίων βρίσκεται ήδη στην πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα.

Στον συγκεκριμένο κάδο θα μπορούν οι πολίτες να τοποθετούν μέσα σε πλαστικά μπουκάλια του μισού, του ενός, μέχρι και 4 λίτρων χρησιμοποιημένα έλαια από το σπίτι τους.

Την παρουσίαση έκανε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και της συνεργαζόμενης εταιρείας που θα παραλαμβάνει τα χρησιμοποιημένα λάδια για ανακύκλωση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Λεωνιδάκης “πρόκειται για ένα προϊόν ιδιαίτερα επιβλαβές για το περιβάλλον. Ένα λίτρο μαγειρικού ελαίου υποβαθμίζει την ποιότητα νερού που καταναλώνει ένα άνθρωπος στα 14 χρόνια της ζωής του. Επίσης, με ένα λίτρο μαγειρικού ελαίου μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα λίτρο βιοκαύσιμα. Με τα μαγειρικά έλαια στους νεροχύτες δημιουργούνται προβλήματα στις αποχετεύσεις. Οπότε αυτή η σημαντική πρωτοβουλία πρέπει να αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας”.

Κάθε κάδος μπορεί να χωρέσει μέχρι 200 λίτρα ελαίου για ανακύκλωση, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος της συνεργαζόμενης εταιρείας κ. Αλ. Τσούτσος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το λάδι που θα συλλέγεται μέσω των πορτοκαλί κάδων θα πηγαίνει σε εργοστάσια για να μετατραπεί σε βιοντίζελ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο