20.5 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 23:36
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚανονικά στη θέση του ο Θ. Θεοδώρου – Βιομηχανία fake news από...

Κανονικά στη θέση του ο Θ. Θεοδώρου – Βιομηχανία fake news από τοπικά ΜΜΕ

Σε κανονική βιομηχανία διάδοσης ψευδών ειδήσεων έχουν εξελιχθεί τοπικά ΜΜΕ, τα οποία συνεχίζουν εν γνώσει τους και κατά παράβαση κάθε έννοιας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να αναπαράγουν ρεπορτάζ που δεν υφίστανται, πιστά στον ρόλο που έχουν επιλέξει, να υπηρετούν αντιπολιτευτικές δυνάμεις στον Δήμο Βόλου.

Σήμερα, θύμα αυτών των fake news έπεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος ενημερώθηκε από τα “πειρατικά” και αναξιόπιστα Μέσα με παχείς τίτλους ότι παύεται από τα καθήκοντά του, με απόφαση μάλιστα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστα Τζανακούλη.

Για να είναι πιο πειστικές οι ψευδείς ειδήσεις που αναπαράγονται, οι…”πειρατές του διαδικτύου” – μέλη κάποιοι εξ αυτών της Ένωσης Συντακτών (!) επικαλούνται και έγγραφα της “Διαύγειας”.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μετά την προσφυγή της παράταξης του Νίκου Παπαπέτρου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση της απόφασης εκλογής του Θ. Θεόδωρου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του Γ. Μούλα, εκδόθηκε απόφαση που υπεγράφη από τον κ. Τζανακούλη με την οποία διαφαίνεται η ακυρότητα. Όμως, λίγες ώρες αργότερα και αφού το θέμα μελετήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενδελεχώς η απόφαση αυτή ανακαλείται και αποσύρεται από τη “Διαύγεια”. Έτσι, ο κ. Θεόδωρου και επισήμως νομιμοποιείται να βρίσκεται στη θέση του, όπως σε ισχύ βρίσκονται όλες οι μεταγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η πράξη θεωρήθηκε μεγάλη ήττα για την παράταξη της μειοψηφίας του Δ.Σ και προσωπικά για τον Νίκο Παπαπέτρο, αλλά και για τους δημοσιογράφους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν!

Η “Διαύγεια” για καθαρά γραφειοκρατικούς και τυπικούς λόγους απάντησε στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ότι πρέπει να είναι δημοσιευμένες και οι δύο αποφάσεις (παρότι η πρώτη ανακλήθηκε) διότι η μία συνδέεται με την άλλη, ώστε να είναι ορατή η διαδικασία της ανάκλησης.

Αυτή τη δημοσίευση με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου αναπαρήγαγαν ψευδώς τα τοπικά ΜΜΕ για να παρουσιάσουν νέο πρόβλημα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Για καλή του τύχη, ο κ. Παπαπέτρος δεν “τσίμπησε” από τους αυλικούς του και τους δημοσιογραφικούς του καθοδηγητές, τους “άδειασε” μεγαλοπρεπώς και δεν εκτέθηκε, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση.

Το θέμα πρέπει όμως να απασχολήσει ιδιαιτέρως την τοπική Ένωση Συντακτών, καθώς μέλη της για πολλοστή φορά επιδίδονται στο επικίνδυνο σπορ της παραπληροφόρησης και της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο