20.1 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 01:22
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαρδίτσα: 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στα Λουτρά Σμοκόβου

Καρδίτσα: 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στα Λουτρά Σμοκόβου

Όλα είναι έτοιμα στον Δήμο Σοφάδων για την πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στα Λουτρά Σμοκόβου του δήμου.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κατσής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή εκδήλωση για τον δήμο Σοφάδων. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των Λουτρών Σμοκόβου αλλά και των τοπικών προϊόντων της περιοχής. Σεφ θα μαγειρεύουν στον χώρο παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες συνταγές, ενώ 25 εκθέτες θα παρουσιάζουν τοπικά προϊόντα.

Ο κ. Κατσής αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 28.06

-18:00 Εγκαίνια Χαιρετισμοί – Παρουσίαση των εκθετών και των προϊόντων του Φεστιβάλ

19:00 Ομιλία από την κ. Μαρία Βησαροπούλου – Διαιτολόγο – Διατροφολόγο με θέμα Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία

-19:30 Ομιλία από τον κ. Αντώνη Καράγιωργα – Βιοχημικό με θέμα Διατροφή και νηστεία

20:00 Ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο – Λέκτορα εφαρμογών (μέλος Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με θέμα Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα Καρδίτσας και μεσογειακή διατροφή

22:00 /ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τοπική παραδοσιακή ορχήστρα με τους: Τόμη Ρωμανό, Κατερίνα Στεργίου, Απόστολο Παναγιώτου

Σάββατο 29.06

18:00 – 21:00 Διαγωνισμός Παραδοσιακού Πιάτου

19:00 Ομιλία από την Δρ. Όλγα Γκορτζή – Καθηγήτρια Σχολής Γεωπονικών Επιστήμων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με θέμα Γαστρονομικός τουρισμός

19:30 Ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Βασάλο – διακεκριμένο σεφ, Το κοστολόγιο στην κουζίνα

20:00 Ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη – Καθηγητή Δερματολογίας – Νομικό – Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Στοματικής Ιατρικής – Πρόεδρο Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας – Πρόεδρο Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης & Συμπληρωματικής Ιατρικής, με θέμα Ιαματικός τουρισμός και γαστρονομία

22:00 Συναυλία με τους: Στάθη Αγγελόπουλο, Ελένη Τζαβάρα

Κυριακή 30.06

18:00 Αφιέρωμα στη Μεσογειακή Κουζίνα

19:00 Ομιλία από τον κ. Θάνο Καραθάνο – Χημικό οινολόγο, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Επιτροπής οινοτουρισμού . Οι δρόμοι του κρασιού και του τσίπουρου. Σύνδεση του οινοτουρισμού με την τοπική γαστρονομία, τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό

19:30 Ομιλία από τον κ. Γιάννη Χριστοφόρου –οινολόγο με θέμα Αμπέλι – Οινοποιείο – Επίσκεψη ως στοιχεία εναλλακτικού τουρισμού

20:00 Ομιλία από τον κ. Πέτρο Αυγέρη – σεφ και εκπαιδευτή ενηλίικων στο δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας και Καρδίτσας με θέμα Υγιεινή & ασφάλεια στην κουζίνα

22:00 / ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους: Μάκη Κουτσιούμπα, Κάλη Παπαδιά

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο