25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 15:29
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη αποκατάσταση των ζημιών από τον “Ιανό”

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη αποκατάσταση των ζημιών από τον “Ιανό”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν την Κυριακή ο Μορφωτικός σύλλογος Ραχούλας, ο Εξωραϊστικός σύλλογος Νεράιδας. ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας , ο Πολιτιστικός σύλλογος Καροπλεσίου, η Καροπλεσίτικη Λέσχη Δράσεων.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στη διασταύρωση Ραχούλας – Καστανιάς – Καταφυγίου (Κανόνια), όπου θα γίνει και συμβολική κατάληψη του δρόμου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο “Ιανός”. Παράλληλα αυτές τις ημέρες γίνεται και ενημέρωση των κατοίκων των χωριών

Μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο ¨ της ΕΡΤ εκ μέρους του συλλόγου της Ραχούλας , ο κ. Γιάννης Γριβέλλαςεπεσήμανε ότι “διανύουμε το τρίτο καλοκαίρι από τη θεομηνία του “Ιανού” που δημιούργησε εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές και δρόμους της περιοχής μας και ακόμη συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κάποιου προγράμματος αποκατάστασης οι επαρχιακοί οδικοί άξονες Ραχούλα – Παλιοζωγλόπι – Ίταμος – Καροπλεσι και Σαραντάπορο -Νεράιδα“. Ο κ. Γριβέλλας τόνισε ότι η συντονιστική ομάδα των χωριών της περιοχής, εξάντλησε κάθε μέσο ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα πέραν των υποσχέσεων. Αντιμέτωποι δε με τους ακατάλληλους δρόμους βρίσκονται κάτοικοι, ετεροδημότες αλλά και επισκέπτες, όπως εκείνοι που επιθυμούν να πάνε στο μνημείο ταφής του Χαρίλαου Φλωράκη.

Από την πλευρά της πολιτείας δυστυχώς, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Χάθηκε και η ευκαιρία με την έκτακτη συμπληρωματική χρηματοδότηση των 30 εκατομμυρίων ευρώ να συμπεριληφθούν κι αυτά τα τμήματα στα έργα που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ στην περιοχή μας. Η συντονιστική ομάδα των χωριών της περιοχής, πριν ληφθούν αποφάσεις για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εξάντλησε κάθε πρόσφορο μέσο σε συναντήσεις, υπομνήματα, συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς, όπως το αρμόδιο υπουργείο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, το δήμο Καρδίτσας, χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα μέχρι τώρα – εκτός από πάρα πολλές υποσχέσεις“.

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση υποστηρίζεται από πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και κατοίκους της περιοχής. “Η εγκατάλειψη των χωριών μας από τους κυβερνώντες κάπου εδώ πρέπει να σταματήσει και αυτό θα γίνει μόνο αν αγωνιστούμε εμείς και το απαιτήσουμε. Γι αυτό και η παρουσία όλων μας είναι σημαντική”, αναφέρεται σχετικά.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο