23.1 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 23:38
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαρδίτσα: Το 1ο Θεσσαλικό HIP-HOP Festival αύριο και το Σάββατο στο Παυσίλυπο...

Καρδίτσα: Το 1ο Θεσσαλικό HIP-HOP Festival αύριο και το Σάββατο στο Παυσίλυπο (video)

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας ,το Επιμελητήριο Καρδίτσας, και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας παρουσιάζουν ένα διαφορετικό φεστιβάλ, με τη μουσική που από τη δεκαετία του 70 έως σήμερα έχει κατακλείσει τον κόσμο, έχει δημιουργήσει τάσεις και αγαπήθηκε πάρα πολύ. Πίσω από τη Hip – Hop κρύβεται μια φιλοσοφία, γενεών, δυσκολιών και κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων, όπως ειπώθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΚ κ. Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αντωνίου, και δυο καλλιτέχνες, ο ZF MOODY και ο MESHAYA. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Ο κ. Νούσιος έκανε αρχικά μια αναδρομή στο Hip Hop, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα το 1ο Θεσσαλικό Hip – Hop fest, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να παρουσιαστεί ένα ιδιότυπο, ξεχωριστό και δημιουργικό event για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν επίσης το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας. ” Έτσι λοιπόν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Άλσος Παυσιλύπου,
11 καλλιτέχνες από τη Θεσσαλία , αλλά και άλλοι από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, που συνδυάζει τέχνη και τεχνική. Καλώ λοιπόν όλους τους Καρδιτσιώτες αλλά και τους επισκέπτες του διημέρου να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα μέσα από το 1ο Θεσσαλικό Hip – Hop fest
“, είπε κλείνοντας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι για μια ακόμα φορά το επιμελητήριο στηρίζει και τη διοργάνωση, ευχαρίστησε το δήμο Καρδίτσας που παραχώρησε το Παυσίλυπο, και ευχήθηκε να μεγαλώσουν οι θαυμαστές του συγκεκριμένου είδους μουσικής.

Ο κ. Αντωνίου, σημείωσε ότι η Καρδίτσα έχει ταλέντα σε όλες τις τέχνες, η ανάδειξη αυτών είναι υποχρέωση όλων των φορέων, με την ελπίδα ότι το festival θα γίνει θεσμός.

Ο ZF MOYDY τόνισε ότι εκπροσωπεί ένα από τα τέσσερα στοιχεία της hip hop, το τραγούδι, είπε ότι το συγκεκριμένο είδος της μουσικής εκφράζει συναισθήματα, εκπροσωπεί τον τρόπο ζωής τους και αναφέρεται στα σημερινά ζητήματα που τους απασχολούν. Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι υπάρχει κοινό στην Καρδίτσα, από την οποία ασχολούνται με την hip hop 10 σχήματα (μονάδες και σχήματα).

Ο MESHAYA ράπερ, στιχουργός, και μουσικός παραγωγός είπε ότι το hip hop, βρίσκεται στο νούμερο 1 ως προς την απήχηση παγκοσμίως και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί τη σημερινή κοινωνία, ενώ αναφερόμενος στην τραπ, είπε πως είναι δημιούργημα της μουσικής βιομηχανίας και προβάλλει άλλα πρότυπα και life style. Γενικότερα οι καλλιτέχνες της hip hοp εκφράζουν την κοινωνία του σύγχρονου ανθρώπου, όπως γίνονταν παλιότερο με το ρεμπέτικο και τη ροκ.

Στη συνέντευξη παρόντες ήταν ο κ. Αναγνωστόπουλος, θεματικός αντιπεριφεριάρχης, ο κ. Στεργιούλης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΚ και ο κ. Σέμης Πετράκης, μεταξύ άλλων μουσικός παραγωγός, ψηφιακός και εκείνος που δημιούργησε το MUSICA Project 

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 30.6
21:00 | ADD1CTS
21:45 | RONDOBOI
22:30 | Dj BOOKER + MC YINKA

Σάββατο 01.07
21:00 | ZF MOODY + MESHAYA + LOIMOS
22:30 | TWINSINITY

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο