26.1 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 15:20
ESPA
ΑρχικήΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣΚαρκινοβατεί το έργο αποχέτευσης στις δημοτικές ενότητες Αερινού – Αγ. Γεωργίου

Καρκινοβατεί το έργο αποχέτευσης στις δημοτικές ενότητες Αερινού – Αγ. Γεωργίου

Σε «γιοφύρι της Άρτας» έχει μετατραπεί το έργο αποχέτευσης Αερνού και Αγ. Γεωργίου Φερών, το οποίο καρκινοβατεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να στερούνται μιας υποδομής που συνάδει με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Το συγκεκριμένο έργο έχει περάσει κυριολεκτικά από «σαράντα κύματα», με τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου να κάνει αποδεκτά κάθε φορά τα αιτήματα του αναδόχου, ο οποίος επικαλούμενος διάφορα προβλήματα αιτείται παράταση στην ολοκλήρωση της εργολαβίας.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2019, η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε έναν χρόνο μετά και από τότε μέχρι σήμερα έχουν δοθεί δύο παρατάσεις. Η τελευταία εγκρίθηκε τέλη Δεκεμβρίου, με τον εργολάβο να ζητάει παράταση έως τον Αύγουστο του 2024, για να παραδώσει το έργο, που αφορά στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Αερινού του δήμου.

Πρόκειται για μία παρέμβαση σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου και Αερινού είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευτεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρέμματα και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρέμματα αντίστοιχα.

Με βάση τη σχετική μελέτη τα λύματα οδηγούνται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Βόλου.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο