31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 17:38
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΚατά της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Λάρισα τάσσεται η “ΛΑ.ΣΥ.”

Κατά της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Λάρισα τάσσεται η “ΛΑ.ΣΥ.”

Τη δημοτική αρχή της Λάρισας καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας για τη σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης για την προμήθεια ενός νέου συστήματος «έξυπνης στάθμευσης».

Όπως αναφέρει η “ΛΑ.ΣΥ” μέσω της κίνησης αυτής ξεκινά στην ουσία η υλοποίηση του σχεδιασμού. “Η δημοτική αρχή με τη στήριξη και όλων των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρεί να προσθέσει άλλη μια καθημερινή ταλαιπωρία στους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους μη έχοντας άλλη διέξοδο μετακίνησης. Καθώς ως υποέργο του «ΣΒΑΚ» ο Δήμος Λαρισαίων ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει την ελεγχόμενη (επί πληρωμή) στάθμευση αρχικά στην περιοχή του κέντρου 350 θέσεων.

Οι τεχνολογίες της «έξυπνης πόλης», που η εγκατάστασή τους θα κοστίσει συνολικά στο λαό 3,1 εκ. ευρώ, καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης είναι χρήματα του ελληνικού λαού, όπως είναι η υποδομή συστήματος «έξυπνης στάθμευσης» και το έργο « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ», γίνονται εργαλείο ώστε να αυξήσει ο Δήμος τα έσοδά του από πρόστιμα, εκμεταλλευόμενος την άναρχη κατάσταση που ο ίδιος δημιουργεί με την εφαρμογή του «ΣΒΑΚ».

Σύμφωνα με το εισηγητικό του θέματος, διαμορφώνονται «έξυπνες θέσεις στάθμευσης» με τοποθέτηση αισθητήρων σε κάθε θέση στάθμευσης, με ηλεκτρονική πληρωμή του κομίστρου μέσω κινητού τηλεφώνου και μηχανισμό με τον οποίο ο δημοτικός αστυνομικός «θα ενημερώνεται αυτόματα για το ακριβές σημείο της παράβασης από τη φορητή συσκευή του. Συγκεκριμένα η ελεγχόμενη στάθμευση θα υλοποιηθεί εντός της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Αεροδρομίου, Γεωργιάδου, Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) και Λαγού. Θα αφορά 6200 θέσεις, οι 5.000 θέσεις μόνιμων κατοίκων και οι 1200 με αντίτιμο βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας στάθμευσης. Μεταξύ των οδών ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι οι: Παναγούλη, 31ης Αυγούστου, Μανδηλαρά, 23ης Οκτωβρίου, 28ης Οκτωβρίου, Παπαναστασίου, Ανθίμου Γαζή, Ηπείρου κ.ά. Με το σχέδιο χωροθέτησης η βραχυχρόνια στάθμευση -σύντομης διάρκειας- οριοθετείτε έως τρεις ώρες και η μακροχρόνια στάθμευση -μακράς διάρκειας- έως 24 ώρες.

Στην ουσία του το σχέδιο θα προβλέπει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως μονοδρομήσεις τμημάτων οδών, αλλά και απαγόρευση στάθμευσης στους δρόμους που έχουν θεσμοθετηθεί ως πεζόδρομοι και σε άλλα σημεία, η στάθμευση στα οποία θα προβλέπει την επιβολή προστίμου. Ταυτόχρονα για να σταθμεύσει κάποιος λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι του θα αποτελεί έναν «Γολγοθά», και μάλιστα με αυστηρά πρόστιμα.

Οι θέσεις μονίμων κατοίκων που προβλέπονται δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Στην πράξη οι θέσεις αυτές δεν θα είναι εξασφαλισμένες για τους κατοίκους καθώς θα χρησιμοποιούνται από επισκέπτες και μη δικαιούχους και η Δημοτική Αστυνομία θα μοιράζει κλήσεις”.

Η “ΛΑ.ΣΥ.” στο δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει ότι καταψηφίζει “στο σύνολο τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων. Δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του Δήμου χρεώνοντας στους δημότες ακόμα και το δημόσιο δρόμο. Καλούμε το λαό της πόλης να αντιταχθεί στα σχέδια της διοίκησης Καλογιάννη που αποσκοπούν στην περαιτέρω φορολεηλασία του εισοδήματός του”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο