25.3 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 23:17
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚαταγγελία Π. Μαρκάκη: «Καφετέριες της παραλίας έβαλαν συρόμενες πόρτες – Δεν μπορούν...

Καταγγελία Π. Μαρκάκη: «Καφετέριες της παραλίας έβαλαν συρόμενες πόρτες – Δεν μπορούν να περάσουν τα καροτσάκια και τα ΑμεΑ»

Με καταγγελία-επιστολή του προς τη Δημοτική Αστυνομία, ο γνωστός πολιτικός και πρώην βουλευτής, Παύλος Μαρκάκης αναφέρεται στην παράνομη εγκατάσταση συμόμενης πόρτας σε καφετέριες της παραλίας του Βόλου που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ελεύθερα οι πεζοί ,τα καροτσάκια με μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Μετά από δυο προφορικές αναφορές μου, για το σοβαρό θέμα παρεμπόδισης διέλευσης πεζών στο παραλιακό διάδρομο από μερικούς καταστηματάρχες, αναγκάζομαι να καταθέσω γραπτά το πρόβλημα καθόσον μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα αλλά μάλλον συνεχίζεται και επιτείνεται η ασυδοσία.

Είναι γνωστό  ότι για τα παραλιακά καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος  της οδού Αργοναυτών  υπάρχει υπερχρέωση βάση κανονιστικής διάταξης της Δημοτικής Αρχής να διατηρείται ελεύθερος διάδρομος 2 μέτρων  μεταξύ της πρόσοψης του καταστήματος και των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν. 

Το τελευταίο διάστημα μερικοί καταστηματάρχες έχουν περιορίσει τον διάδρομο αυτόν σε μικρότερο πλάτος, είτε βάζοντας διάφορα εμπόδια διαφημιστικά είτε αναπτύσσοντας υπέρμετρα τα καθίσματα. 

Το ποιο τραγικό είναι ότι έχουν τοποθετήσει συρόμενες πόρτες κλείνοντας τελείως τον διάδρομο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ελεύθερα οι πεζοί ,τα καροτσάκια με μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες  (ΑΜΕΑ).

Αυτή η παράνομη ενέργεια εκτός που αποτελεί παράβαση της κανονιστικής διάταξης προκαλεί και αθεμητο συναγωνισμό για τους υπόλοιπους καταστηματάρχες που είναι νόμιμοι.

Παρακαλώ να καταγράψετε την παρανομία και να απευθυνθείτε σε κάθε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, για την επιβολή των ποινών που προβλέπει η κανονιστική διάταξη και τελικά την αποξήλωση των συρόμενων αυτών θυρών ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο