19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 21:32
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚΕΘΕΑ Έξοδος: Γιορτινό τραπέζι στον Άναυρο για χρήστες ουσιών

ΚΕΘΕΑ Έξοδος: Γιορτινό τραπέζι στον Άναυρο για χρήστες ουσιών

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Βιργινία Γκινούδη, ψυχολόγος στην κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ “Έξοδος” με έδρα τη Λάρισα: “Νοθευμένα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι στο παρελθόν και στη Μαγνησία με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να παρουσιάζουν και αντιδράσεις δερματικές, αλλά και περισσότερο λοιμώδη νοσήματα και ψυχολογικά προβλήματα από ό,τι στο παρελθόν”.

Η ψυχολόγος Βιργινία Γκινούδη

Όπως ανέφερε η ίδια, το ΚΕΘΕΑ “Έξοδος” στο πλαίσιο των δράσεών του κάθε εβδομάδα έρχεται στο Βόλο και ειδικότερα στην περιοχή του Αναύρου και φροντίζει χρήστες δίνοντάς τους ένα καφέ, ένα νερό, ένα αναψυκτικό ή μια κουβέντα, μία φροντίδα για την υγεία τους, μια παραπομπή σε θεραπευτικά προγράμματα. “Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που φροντίζονται από τον ΟΚΑΝΑ, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν φροντίζονται από πουθενά. Εχουμε παρατηρήσει τον τελευταίο χρόνο να έχει αυξηθεί η εξαθλίωση των χρηστών, οπότε θεωρούμε αναγκαία την παρουσία μας εδώ”, επισήμανε η κ. Γκινούδη.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και μαζί με τον ΟΚΑΝΑ του Βόλου το ΚΕΘΕΑ Έξοδος οργάνωσε μια μικρή γιορτή προκειμένου να φροντίσει τους ανθρώπους με κάτι παραπάνω από αυτό που συνήθως δίνουν. Στρώθηκε μπουφές με πολλά καλούδια και αναψυκτικά, με μουσική και κυρίως επικοινωνία μεταξύ φροντιστών και επωφελούμενων αλλά και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων των προγραμμάτων γιατί “είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η σύμπραξη και η συνεργασία ούτως ώστε να φροντίζουμε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους”.

Όπως εξήγησε η κ. Γκινούδη, ο αριθμός αλλά και η κατάσταση της υγείας των χρηστών αλλάζει με βάση τις ουσίες που βρίσκονται στην αγορά. “Εξαρτάται από το αν οι ουσίες είναι αρκετά νοθευμένες και το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι υπάρχει αυτό το στοιχείο ενώ και οι άνθρωποι είναι περισσότερο αφρόντιστοι από ότι παλιότερα. Είτε εμφανίζουν στο σώμα τους διάφορες αντιδράσεις αλλεργικές, είτε περισσότερα λοιμώδη νοσήματα, ή δεν επιθυμούν να κάνουν κάτι για την καλυτέρευση της υγείας τους. Η πιάτσα στο Βόλο είναι αυτή εδώ , δεν υπάρχει κάπου αλλού. Υπάρχουν άνθρωποι που τους φροντίζει ο ΟΚΑΝΑ αλλά και άλλοι όχι. Οπότε εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους, δίνοντας μια μικρή φροντίδα”, κατέληξε η κ. Γκινούδη.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο