19 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 01:22
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚίνα: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά αερόπλοιο του στρατού σε απομακρυσμένη βάση (δορυφορικές...

Κίνα: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά αερόπλοιο του στρατού σε απομακρυσμένη βάση (δορυφορικές εικόνες)

Ένα μεγάλο αερόπλοιο, που αναπτύχθηκε από τον κινεζικό στρατό, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε μια απομακρυσμένη βάση στην έρημο της βορειοδυτικής Κίνας, όπως δείχνουν νέες αποκλειστικές δορυφορικές εικόνες που εξασφάλισε το CNN.

Οι ειδικοί της αεροδιαστημικής λένε ότι οι εικόνες, που τραβήχτηκαν τρεις μήνες πριν καταρριφθεί ένα κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας, θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια αξιοσημείωτη πρόοδο στο πρόγραμμα αερόπλοιων της Κίνας, επιδεικνύοντας ένα πιο ευέλικτο σκάφος από ό,τι είχε παρατηρηθεί ή γίνει γνωστό στο παρελθόν.

Οι εικόνες, οι οποίες ελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2022 από την αμερικανική εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης BlackSky, δείχνουν ένα αερόστατο μήκους περίπου 100 ποδιών στη μέση ενός διαδρόμου προσγείωσης μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου σε ένα ερημικό στρατιωτικό συγκρότημα στη βορειοδυτική Κίνα. Το CNN παρουσίασε τις εικόνες σε διάφορους εμπειρογνώμονες της αεροδιαστημικής, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι δείχνουν ένα αερόστατο και έναν διάδρομο προσγείωσης, που πλαισιώνονται από ένα σημείο περιστροφής που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση αερόπλοιων, καθώς και ένα τεράστιο υπόστεγο αερόπλοιων, σχεδόν 900 ποδιών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Αεροδιαστημικού Ινστιτούτου της Οκλαχόμα, Τζέιμι Τζέικομπς, δήλωσε ότι ένα τέτοιο αερόπλοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως “υποβρύχιο του ουρανού” και ότι φαίνεται να διαθέτει ειδικές δυνατότητες προώθησης και πλοήγησης, οι οποίες θα του επέτρεπαν να περιφέρεται πάνω από μια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι ο αμερικανικός στρατός θα παρακολουθεί το αερόπλοιο, δεδομένου ότι είναι ορατό από τους δορυφόρους.

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο