15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:30
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚΚΕ Μαγνησίας: «Άμεσα μέτρα στήριξης των κατοίκων του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου»

ΚΚΕ Μαγνησίας: «Άμεσα μέτρα στήριξης των κατοίκων του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου»

Τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή Στεφανοβικείου και Ριζομύλου προκαλούν την απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων και εύλογα ερωτήματα για τις αιτίες και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και των κρατικών υπηρεσιών που τα προκάλεσαν, για το αν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα και οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ποιότητα του νερού. 

Εξάλλου μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου πολλοί κάτοικοι στη Θεσσαλία βρέθηκαν και βρίσκονται εκτεθειμένοι σε υγειονομικούς κινδύνους, γιατί με τη λογική «κόστους – οφέλους» έχουν καθυστερήσει σημαντικά τα έργα αποκατάστασης και στις υποδομές ύδρευσης. 

Από τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες πιθανολογείται να οφείλονται τα κρούσματα στο νερό και σε μικροβιακή φορτίο που εισήλθε στο δίκτυο.

Ενώ με σχετικές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑ, του ΕΟΔΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καλούνται οι κάτοικοι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης η χρήση του νερού του δικτύου να γίνεται μόνο για καθαρισμό χώρων και να μην χρησιμοποιείται το νερό του δικτύου για ανθρώπινη χρήση: πόση, προσωπική υγιεινή, πλύσιμο τροφών και μαγείρεμα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει μέριμνα για κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε πόσιμο νερό.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών και τα λαϊκά στρώματα αναγκάζονται σε πολύ μεγάλα έξοδα για την προμήθεια εμφιαλωμένου νερού. Μέχρι στιγμής παράλληλα με το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση, δεν έχει εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο νερό, ενώ είναι άγνωστο πότε θα επιτραπεί η χρήση του νερού του δικτύου.

Χρειάζεται, άμεσα, να παρασχεθούν οι αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. Επίσης να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού δωρεάν για τις λαϊκές οικογένειες.  Τώρα, να δοθεί δωρεάν εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους και να επιταχθούν υδροφόρες για να καλυφθούν οι ανάγκες σε νερό στο λαό της περιοχής. 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο