15.9 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 23:37
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚοινή Συνέντευξη τύπου Μπάιντεν – Ζελένσκι: «Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε την Ουκρανία...

Κοινή Συνέντευξη τύπου Μπάιντεν – Ζελένσκι: «Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και είχε συναντήσεις με νομοθέτες στο Καπιτώλιο και με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υπολογίζει ότι οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό όσο μπορούμε, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατομμυρίων δολαρίων που μόλις ενέκρινα σήμερα» σε όπλα και στρατιωτική βοήθεια, είπε ο Μπάιντεν, αλλά πρόσθεσε ότι απαιτείται συμπληρωματική χρηματοδότηση για να συνεχιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι τόνισε πως: «Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο. Έχουμε δείξει ότι η συνεργασία μας είναι ισχυρότερη από οποιαδήποτε ρωσική εχθρότητα», προσθέτοντας ότι η Ουκρανία έχει απελευθερώσει το 50% των εδαφών που κατέλαβε η Ρωσία.

Επισήμανε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες «υπερασπίζονται την ελευθερία» για σχεδόν δύο χρόνια και «χάρη στην επιτυχία της Ουκρανίας στην άμυνα, άλλα ευρωπαϊκά έθνη είναι ασφαλή από τη ρωσική επιθετικότητα σε αντίθεση με το παρελθόν».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο