27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:23
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚόντρα Μητσοτάκη – Φάμελλου στη Βουλή: Δεν προχωρήσατε τη μεταρρύθμιση για τα...

Κόντρα Μητσοτάκη – Φάμελλου στη Βουλή: Δεν προχωρήσατε τη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα λόγω Π. Καμμένου, είπε ο πρωθυπουργός

Αποκρύψατε την αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει το όνομα Πάνος Καμμένος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή. Η κεντροδεξιά πράταξη έχει το θάρρος και την υλοποιεί, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο είπε να δούμε και πόσοι θα απέχουν από εσάς και τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης. Ζήτημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν υπάρχει, είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε «σχεδόν δάκρυσα κ. Φάμελλε με το ενδιαφέρον σας για τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι πράγματι εσείς προτείνατε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά αποκρύψατε γιατί δεν προχωρήσατε στην νομοθέτηση στον πολιτικό γάμο. Έχει όνομα. Πάνος Καμμένος. Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με το λαϊκιστή εταίρο σας. Εγώ από την πρώτη στιγμή που πρότεινα αυτή τη μεταρρύθμιση είπε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύομαι από την παράδοση αυτής της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα. Αγωνίστηκα να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές μου να το ψηφίσουν και θα σεβαστώ την απόφαση που θα πάρει καθένας, είτε απέχοντας η οποία είναι μια στάση απολύτως αποδεκτή. Για να δούμε πόσοι θα απέχουν και από εσάς και τελικά το ενδιαφέρον να είναι τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τον οποίο έχετε περίπου απειλήσει με διαγραφή.

»Εγώ δεν απείλησα κανένα με διαγραφή , ούτε έβαλα κομματική πειθαρχία. Ήξερα εξ αρχής ότι δεν μπορώ να τους πείσω όλους και το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και να διαπιστώσετε πόσο αρραγής τελικά είναι η ενότητα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος. Δεν είναι τυχαίο ότι αντιδράσεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Για το ΠΑΣΟΚ δεν μιλήσατε.

Για να δούμε πόσοι από το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν. Μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του αρχηγού σας. Η πραγματικότητα είναι ότι με τη στήριξη περισσότερων του ενός κόμματος φαίνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό από απόψε θα είναι νόμος του κράτους. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία της εθνικής αντιπροσωπείας εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί. Ουκ ολίγοι βουλευτές σε άλλες χώρες που καταψήφισαν ερωτηθέντες κάποια χρόνια μετά αναγνώρισαν ότι έκαναν λάθος. Το λέω μόνο προς καταγραφή. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα δημοκρατίας αυτό που θα κάνουμε σήμερα ως εθνικό κοινοβούλιο».

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος διερωτήθηκε πώς αποδεικύεται η κυβερνητική συνοχή ενώ ανέφερε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα». Επίσης, στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.

Χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν υποστήριξε ο κ. Φάμελλος ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων οτι θα το στηρίξουν γιατί πάει την κοινωνία μπροστά.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο