19.2 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 23:21
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΚουρί Αλμυρού: Mε επιτυχία η Ημερίδα για την Αξιοποίηση του Ελαιώνα της...

Κουρί Αλμυρού: Mε επιτυχία η Ημερίδα για την Αξιοποίηση του Ελαιώνα της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε χθες 25 Ιανουρίου 2024, στο Κουρι Αλμυρού, η Ειδική Ημερίδα στα πλαίσια της Αξιοποίησης του Ελαιώνα της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας με απόλυτη επιτυχία .

Κατά την διάρκειας της αποτυπώθηκαν τα προβλήματα της τοπικής ελαιοκομιας και οι ευκαιρίες αξιοποίησης.

Η ημέριδα ήταν ” κλειστή ” (Βάσει της Διαδικασίας)και συμμετείχαν 24 εκπρόσωποι από τον χώρο της παραγωγής , ελαιοτριβείων και γεωπονικής επιστήμης .

Οργανωμένοι σε 3 ομάδες εργασίας των 8 ατόμων , οι συμμετέχοντες , αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες ,κατέθεσαν τις προτάσεις του πεδίου για αντιμετώπιση των προβλημάτων και τις ευκαιρίες αξιοποίησης του Παραδοσιακού Χαρακτήρα Ελαιώνα της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας

Η ημερίδα οργανώθηκε από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Παραδοσιακών Ελαιώνων Νοτιοδυτικής Μαγνησίας χρηματοδοτούμενο από το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΈΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ .

Την διαδικασία συντόνισαν από το ΕΚΠΑ οι:Στάθης Αραποσταθης, Βάσω Καραντζαβελα και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίαςοι:

Φώτης Τέκος, Ζωή Σκαπερδα

Εκ μέρους του συνδέσμου Παραδοσιακών Ελαιώνων Νοτιοδυτικής Μαγνησίας ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες για την ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή τους καθώς και το Εθνικό & Καποδιστριακο Πανεπιστήμιο , Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδώ και δύο χρόνια ασχολούνται με την ανάδειξη του ελαιώνα της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και των εξαιρετικών προϊόντων της τοπικής ποικιλίας ελιάς.

Ευχαριστούμε επίσης την Viky Aggelidi για την προετοιμασία του χώρου και το εξαιρετικό service στον ζεστό περιβάλλον του Ξύλινου, στο πανέμορφο Κουρί ,Αλμυρού .

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο