20.5 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 23:26
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚυρ. Μητσοτάκης: Το ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει τη διαχρονική ελληνικότητα...

Κυρ. Μητσοτάκης: Το ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας

“Ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πατρίδας μας, που έχει και εθνικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ανάκτορο του Φιλίππου του Β’, που θα εγκαινιάσει σε λίγη ώρα στις Αιγές Ημαθίας.

Έκανε επίσης λόγο για “έναν τόπο που γίνεται παγκόσμιας εμβέλειας με εμβληματικά έργα αναστήλωσης”, ενώ τόνισε πως “με μεγάλη χαρά αναμένει να βρεθεί ξανά στον τόπο αυτόν”, καθώς και ότι “η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παλεύει νυχθημερόν για να λύσει τα μικρά και μεγάλα”.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο ίδιος χαρακτήρισε την περιοχή της Ημαθίας «γουρλίδικη» , γιατί όπως τόνισε έδωσε στις εκλογές του 2023, ποσοστό πάνω από 50% στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών λέγοντας πως “η συνολική αποζημίωση στους αγρότες ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ“. “Η κυβέρνηση μπόρεσε να δώσει 500 εκατ. ευρώ στον αγροτικό κόσμο επειδή η οικονομία πηγαίνει καλύτερα και η συνολική ευημερία μετατρέπεται σε ατομική προκοπή».

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΘΙΑ ΣΑΠΙΚΑ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο