11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 04:42
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑ.ΣΥ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Αντίθετη στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δασώδη περιοχή του Μαυροβουνίου

ΛΑ.ΣΥ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Αντίθετη στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δασώδη περιοχή του Μαυροβουνίου

Την αντίθεση της εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας «στην εγκατάσταση 19 γιγάντιων ανεμογεννητριών επιχειρηματικών ομίλων σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου, ανάμεσα στο Βένετο και τα Κανάλια… παράλληλα με την εγκατάσταση χιλιάδων φωτοβολταικών που εγκρίνουν η κυβέρνηση, αλλά και τις ΜΠΕ η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δημοτικές αρχές, για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων».

Στη σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας αναφέρει ότι: «Η εγκατάσταση των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών… στο Μαυροβούνι, πάνω απο την Κάρλα, αλλά και σε άλλα βουνά της Θεσσαλίας απο διάφορες εταιρείες, δεν γίνεται στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του λαού, αλλά των ενερεγιακών επιχειρηματικών ομίλων, που σκοπό έχουν αποκλειστικά το κέρδος, θυσιάζοντας γι’ αυτό και το φυσικό περιβάλλον… Το επιχείρημα ότι η “πράσινη ενέργεια” μέσω των ΑΠΕ, προωθείται για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τόσο στην συγκεκριμένη δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου, ανάμεσα σε Βένετο και Κανάλια, όσο και στις βουνοκορφές των Αγράφων, του Ασπροποτάμου του Κισάββου, του Πηλίου και άλλων βουνών της Θεσσαλίας και της χώρας μας, συντελείται και απειλείται τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή απο τους επιχειρηματικούς ομίλους που εγκαθιστούν τις ανεμογεννήτριες …Αυτή την καταστροφική πολιτική για τα λαικά συμφέροντα, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «πράσινης ανάπτυξης», προωθούν και στηρίζουν η σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις, η απεργχόμενη περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού και η νεοκλεγείσα του κ. Κουρέτα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αγωνίζεται ενάντια στην παράδοση της ενέργειας στα χέρια των επιχειρηματιών που την μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα και καταστρέφουν το περιβάλλον».

Η ΛΑΣΥ διεκδικεί:

  • Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, πετρέλαιο και βενζίνη.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες.
  • Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων – λιγνίτης – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με ΣΣΕ, στις συντάξεις, κατώτερες εγγυημένες τιμές αγροτοπαραγωγού.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο