25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 18:33
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: Ακαδημαϊκοί και πρώην αιρετοί ζητούν οριστικοποίηση αποφάσεων για τη διαχείριση των...

Λάρισα: Ακαδημαϊκοί και πρώην αιρετοί ζητούν οριστικοποίηση αποφάσεων για τη διαχείριση των υδάτων και την ανασυγκρότηση

Την αναγκαιότητα Πολιτεία και πολιτικό σύστημα να οριστικοποιήσουν μετά από διάλογο το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και κυρίως για τη διαχείριση των υδάτων, υπογράμμισαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι πρωτοβουλίας πολιτών από τη Θεσσαλία που συγκροτείται από ακαδημαικούς, πρώην αιρετούς, επιστήμονες κλπ.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημιου Θεσσαλίας, κ. Φάνης Γέμπτος, ο γεωπόνος δρ. Εδαφολογίας, και  πρ. διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Χρήστος Τσαντήλας και ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι απαιτείται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την πορεία εξέλιξης των έργων ολοκληρωμένων και ημιτελών που σχετίζονταν άμεσα η έμμεσα με την υπόθεση της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, υπογράμμισαν τον σοβαρό πλέον κίνδυνο ερημοποίησης της Θεσσαλίας και των ιδιαίτερων δυσμενών συνεπειών στον πρωτογενή τομέα και κατά συνέπεια στην κοινωνία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινα και στο κόστος των έργων που έχουν κατασκευαστεί ή δεν έχουν ολοκληρωθεί στον Αχελώο.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο