21.5 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 23:35
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: Αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ

Λάρισα: Αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ

“Το ψήφισμα που έθεσε σε ψηφοφορία και επικύρωσε με τις ψήφους της παράταξής του ο κυβερνητικός δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι το ψήφισμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Συνιστά απολογητική λευκή επιταγή στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο”, τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για το κατατεθέν νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι “το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ένα ακόμα πιο επιθετικό βήμα στην απόλυτη απελευθέρωση της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης ως ενός αντικειμένου υπό εμπορευματοποίηση”.
Επίσης, χαρακτήρισαν, υποκριτική την στάση της “Συμπαράταξης” του κ. Καλογιάννη και την ανεύθυνη ή μάλλον… εξαιρετικά υπεύθυνη απέναντι στην κυβέρνηση, τους κολλεγιάρχες και τους ντόπιους και ξένους επίδοξους επενδυτές άποψη του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου που επικαλέστηκε την ιδιωτική λειτουργία μιας σειράς πλευρών της εκπαιδευτικής διαδικασίας (φροντιστήρια, μεταπτυχιακά, ιδιωτικά κολλέγια, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) ήδη εδώ και δεκαετίες.
“Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν έρχεται για να αναβαθμίσει το δημόσιο όπως θέλει να αναπαράγει το ξύλινο και ανεδαφικό κυβερνητικό αφήγημα. Αντιθέτως έρχεται ως ένας επιθετικός κρίκος σε μια αλυσίδα ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας της εκπαίδευσης να απαξιώσει διά του ανταγωνισμού περαιτέρω τα πτυχία του δημοσίου πανεπιστημίου”, υποστήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο