13.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 05:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: Ημερίδα για τη Μνήμη και τις τοπικές κοινωνίες

Λάρισα: Ημερίδα για τη Μνήμη και τις τοπικές κοινωνίες

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών της Λάρισας και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων διοργανώνουν σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Λάρισας, την Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Τα ορατά και τα αόρατα της Ιστορίας στα Μουσεία και τα Αρχεία. Μνήμη και τοπικές κοινωνίες», το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος).

Διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την εμπειρία τους σε σχέση με τη συνδρομή της προφορικής ιστορίας στο πλαίσιο νέων ιστορικών ερμηνειών και αναπαραστάσεων στα Μουσεία και τα Αρχεία, χαρτογραφώντας συγκεκριμένα παραδείγματα και περιπτώσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Κωνσταντίνα Κόντσα, υπεύθυνη του Μουσείου.

Σκοπός της συνάντησης είναι να ερευνηθεί κατά πόσο η μικρή κλίμακα της βιωμένης μνήμης και της ζωντανής ιστορίας μπορεί να συμπορευτεί -ή όχι- με την μεγάλη κλίμακα της δημόσιας ιστορίας.

Η ημερίδα πλαισιώνει την περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!” στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων (7/9/-31/12/2023), η οποία αποτελεί το οπτικοακουστικό αποτύπωμα ενός προγράμματος καταγραφής βιωμένων ιστοριών σεισμών με σκοπό τη δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού και πολυσυλλεκτικού αρχείου από το Μουσείο και τα Γ.Α.Κ.-Τμήμα Λάρισας.

Ρεπορτάζ Β. Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο