25 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 16:18
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: “Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό”

Λάρισα: “Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό”

Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έστειλαν σήμερα από τη Λάρισα η Επιτροπή Ειρήνης της Λάρισας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην ομιλία τους, τόσο ο αντιπρόεδρος της η Επιτροπή Ειρήνης της Λάρισας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Θανάσης Αθανασιάδης, όσο και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, επεσήμαναν ότι “ενώνουν την φωνή τους με χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη με τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης για το δικαίωμά του να παλεύει για να ζήσει σε ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα. Απέναντι σε όλους αυτούς λοιπόν που προσπαθώντας να αθωώσουν το έγκλημα μιλάνε για «το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» ενάντια στην «τρομοκρατία», την ίδια ώρα που βομβαρδίζουν νοσοκομεία στη Γάζα και δολοφονούν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά. Σήμερα λοιπόν μετά την νέα θηριωδία στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο του Al Alhi, τι έχουν να πουν οι απολογητές της Ισραηλινής κατοχής και του εγκλήματος;”.

Ακόμη, τόνισαν ότι “ο κίνδυνος της πυροδότησης ενός γενικευμένου πολέμου είναι περισσότερο πιθανός παρά ποτέ. Απαιτούμε να διακοπεί αμέσως κάθε ανάμειξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία. Να αποσυρθούν τώρα οι ελληνικές φρεγάτες και να απεμπλακεί η χώρα από τις εξελισσόμενες ιμπεριαλιστικές φρικαλεότητες.
Για να τερματισθεί η αιματοχυσία, για να μην θρηνούν θύματα ο παλαιστινιακός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Μέσης Ανατολής, η μόνη οδός είναι η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, στα σύνορα του Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, με εγγυήσεις ασφάλειας από όλους και για όλες τις πλευρές. Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο