18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 03:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΛΑΣ Βόλου: Απουσία μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής της Κάτω Νεάπολης

ΛΑΣ Βόλου: Απουσία μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής της Κάτω Νεάπολης [εικόνες]

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου για την πληγείσα περιοχή της Νεάπολης.

Αναλυτικά:

Κ. Πρόεδρε,

Ένα μήνα μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τον Βόλο, στην  «Κάτω Νεάπολη» Βόλου, υπάρχουν τμήματα που παραμένουν πλημμυρισμένα, με τα νερά να λιμνάζουν, δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους και εγκυμονώντας σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους.

Έτσι, παράλληλα με την εγκληματική έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, συνεχίζεται η  απουσία μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής! Οι ευθύνες της δημοτικής και της περιφερειακής αρχής τεράστιες. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων, συνεχίζουν να αδιαφορούν για το πρόβλημα. Και μάλιστα σε μια περίοδο πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, που μια έντονη κακοκαιρία θα «ξαναπνίξει» την περιοχή.

Οι κάτοικοι επίσης αναφέρονται στη μη λειτουργία δεύτερου αντλιοστασίου που ενώ θα βοηθούσε πάρα πολύ στην απάντληση υδάτων,  δεν είναι συνδεδεμένο με ηλεκτρική παροχή, όπως και στην κατάργηση, λόγω κακοτεχνίας, κατά την διάρκεια κατασκευών εντός της κοίτης του Ξηριά,  ενός αντιπλημμυρικού μηχανικού συστήματος επιπλέον προστασίας της ευρύτερης περιοχής , που διοχέτευε βαρυτικά τα νερά στην κοίτη του χειμάρρου και  που παρά τις επισημάνσεις τους, εδώ και χρόνια, δεν έχει αποκατασταθεί. 

Γενικότερα, εκτός από τα άμεσα μέτρα αποκατάστασης (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην δεύτερη αντλία, βελτίωση του αύλακα συλλογής-απορροής των υδάτων με κατάλληλες κλίσεις ή κατασκευή νέου όπου δεν υφίσταται , διάνοιξη παροχέτευσης στον Ξηριά, κ.ά.) απαιτείται συνολική αντιπλημμυρική μελέτη της περιοχής, όπου υπάρχουν, εκτός από τις κατοικημένες περιοχές, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που παραμένουν ακόμη πλημμυρισμένες, και έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε έναν ιδιόμορφο «υδροβιότοπο». Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για μια επόμενη καταιγίδα, γιατί τα νερά της επόμενης βροχόπτωσης απ’ όλη την τοπική υδρολογική λεκάνη, θα καταλήξουν γι’ ακόμα μια φορά στις «πόρτες» τους.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι θα κάνει για την πλήρη αποκατάσταση  της πλημμυρισμένης περιοχής της «Κάτω Νεάπολης»;
  • Τι θα κάνει άμεσα, και σε συνεργασία ενδεχομένως με την περιφερειακή αρχή, για την αποκατάσταση του αντιπλημμυρικού συστήματος που λειτουργούσε χειροκίνητα μεν αλλά κάτω από ορισμένες συνθήκες σωτήρια, για να μην αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι νέες καταστροφές, μπροστά στην επέλαση του χειμώνα;
  • Τι πρωτοβουλίες θα πάρει για να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, που θα στηρίζεται σε αντίστοιχες επιστημονικές τεχνικές μελέτες, ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που «πνίγει» τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής; 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο