24.7 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 19:24
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΣΥ Λάρισας: Επικίνδυνα τα δύο απορριματοφόρα που παραχωρούνται στον Δήμο Ελασσόνας

ΛΑΣΥ Λάρισας: Επικίνδυνα τα δύο απορριματοφόρα που παραχωρούνται στον Δήμο Ελασσόνας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω της οποίας καταγγέλλει τις δημοτικές αρχές Λάρισας και Ελασσόνας ότι «βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων των δήμων τους στην καθαριότητα» με αφορμή την παραχώρηση δυο απορριμματοφόρων τεχνολογίας 1993 και 1996 για να καλυφθούν οι ανάγκες του όμορου δήμου.

“Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Λάρισας την Πέμπτη 16/5, η δημοτική αρχή της ΝΔ μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής Ελασσόνας, συνηγορεί να παραχωρήσει άλλα δυο σαράβαλα και επικίνδυνα απορριμματοφόρα τεχνολογίας 1993 και 1996, για να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας του όμορου δήμου. Είναι χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας τους το γεγονός ότι η ίδια η υπηρεσία καθαριότητας τα είχε παροπλισμένα εδώ και πολλά χρόνια και διαπιστώνει ότι “η χρήση τους κρίνεται ιδιαίτερα ασύμφορη και δυσχερής (παλαιάς τεχνολογίας, ιδιαίτερα ενεργοβόρα και εμφανίζουν ελλείψεις σε συστήματα ασφάλειας )’’ στην σχετική εισήγηση που έρχεται. Παρόλα αυτά, όμως αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σ’ αυτή την επικίνδυνη απόφαση συνηγορεί η υπηρεσία καθαριότητας, καθώς εισηγείται θετικά για την παραχώρηση, γνωρίζοντας ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους τους στον Δήμο Ελασσόνας, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μεγάλος σε έκταση και ορεινός”.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι “Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε στο πλευρό τους, συνεχίζοντας μαχητικά να αναδεικνύουμε τις ευθύνες των δημοτικών αρχών και των πολιτικών τους επιλογών, που θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο