15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:28
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

Απόλυτα σημαντική χαρακτηρίζεται από τον δήμο η σημασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, την ποικιλότητα των δραστηριοτήτων και χρήσεων και τις επιπτώσεις τους στο θαλάσσιο και παράκτιο χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά η σύσταση λιμενικού γραφείου, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζονται σημαντικά οφέλη ως προς τη διαχείριση, βελτιστοποίηση, οικονομική και τουριστική αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών.

Οπως επισημαίνεται μέσω του λιμενικού γραφείου, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1η Ιανουαρίου 2024, θα υπάρχει η δυνατότητα οριοθέτησης των λιμενικών ζωνών διευκολύνοντας τεχνικές επεμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα, θα υπάρχει και η δυνατότητα είσπραξης ανταποδοτικών τελών για τον ελλιμενισμό.

Πρόσφατα, διασφαλίστηκαν οι πόροι για τη μελέτη, αλλά και τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων με τον ίδιον τον δήμαρχο να συναντάται με ντόπιους κατοίκους και φορείς για τη συζήτηση αξιοποίησης των λιμανιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ηδη, όπως έχει ανακοινωθεί, ετοιμάζεται ο σχεδιασμός για τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Αμαλιάπολης, του Αχιλλείου, στο Πηγάδι Πτελεού, ενώ έχουν παραδοθεί και οι μελέτες για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στον Αγιο Ιωάννη Ευξεινούπολης.

Πηγή:Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο