22.8 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 19:25
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΛίβανος: Θα απευθύνει επίσημο αίτημα στις κυπριακές αρχές για ανάκτηση αρχαιολογικών θησαυρών...

Λίβανος: Θα απευθύνει επίσημο αίτημα στις κυπριακές αρχές για ανάκτηση αρχαιολογικών θησαυρών από ναυάγια

Ο Υπουργός Πολιτισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λιβάνου, δικαστής Muhammad Wissam Al-Murtada, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nabih Berri, έδωσε συνέχεια στο θέμα των σπάνιων πολύτιμων αρχαιοτήτων που χρονολογούνται μεταξύ της ελληνιστικής και της οθωμανικής περιόδου και βρέθηκαν στην ΑΟΖ μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Enigma Recoveries Ltd είχε προηγουμένως βρει κατά λάθος 591 αντικείμενα σε αυτόν τον χώρο, ενώ της ανατέθηκε από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λίβανου να αναζητήσει τα συντρίμμια του αεροπλάνου 46C, το οποίο κατέπεσε το 1957 μαζί με φορτίο χρυσού. Τα αντικείμενα ανακτήθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, όπου και κατασχέθηκαν.

Ως συνέχεια αυτού του θέματος, ο Υπουργός Πολιτισμού επέμεινε ότι ο Λίβανος πρέπει να ανακτήσει τις αρχαιότητες τονίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξει μια νέα σελίδα. Ο Λίβανος θα απευθύνει επίσημο αίτημα στις κυπριακές αρχές».

Ο Al-Murtada ζήτησε επίσης από τους δικηγόρους Heikal και Trabelsi να υποβάλει η εταιρεία πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού για να ανασκάψει τις υπόλοιπες αρχαιότητες που βρέθηκαν στη θάλασσα, μαζί με βυθισμένα πλοία και να τις παραδώσει στον Λίβανο.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο