15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 03:23
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΛονδίνο: Επικοινωνία Σουνάκ με Ζελένσκι για τη «δωρεά» πυραύλων ακριβείας

Λονδίνο: Επικοινωνία Σουνάκ με Ζελένσκι για τη «δωρεά» πυραύλων ακριβείας

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη δωρεά από το Ηνωμένο Βασίλειο πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε τον Φεβρουάριο να παράσχει στην Ουκρανία τις δυνατότητες μακράς εμβέλειας που χρειάζονται για να αμυνθούν.

«Οι ηγέτες συζήτησαν τη σημασία να διατηρήσει η διεθνής κοινότητα το επίπεδο υποστήριξης που έχει παράσχει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία, ιδιαίτερα καθώς η χώρα προετοιμάζεται να εντείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει και θα εξασφαλίσει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.

«Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Ζελένσκι να μεταβιβάσει τις ευχαριστίες του στην Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας για την παρουσία της στους εορτασμούς της στέψης της περασμένης εβδομάδας στο Λονδίνο.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι  ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τον ρόλο του Λίβερπουλ στη διοργάνωση του αυριανού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision εκ μέρους της Ουκρανίας. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ήταν περήφανος που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσε να το κάνει αυτό για τον ουκρανικό λαό και ανυπομονούσε για την ημέρα που ο διαγωνισμός θα μπορούσε να διεξαχθεί ξανά σε ουκρανικό έδαφος».

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο