19 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 01:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΛύση στο θέμα χορήγησης φιάλης οξυγόνου σε 68χρονο με ΧΑΠ

Λύση στο θέμα χορήγησης φιάλης οξυγόνου σε 68χρονο με ΧΑΠ

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου επισημαίνει ότι το Νοσοκομείο χορηγεί φιάλες οξυγόνου σε ασθενείς που είναι ανασφάλιστοι και ότι από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αίτηση για αντικατάσταση συσκευής οξυγόνου ασθενούς.

Αυτό έρχεται ως απάντηση στην καταγγελία της Κομματικής Ομάδας Βάσης Ζαγοράς του ΚΚΕ ότι ” ένας 68χρονος που αντιμετωπίζει Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, έχει περάσει τρεις φορές από ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και λάμβανε φιάλη οξυγόνου που βοήθησε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του να ανέλθουν στο 94%. Το Νοσοκομείο Βόλου, στα μέσα του 2023 αρχικά απέρριψε την αίτησή του να συνεχίσει να διατηρεί την απαραίτητη φιάλη οξυγόνου, αντικαθιστώντας την με παλαιότερου τύπου που λειτουργεί με ρεύμα και προσφέρει μέγιστη επάρκεια 89% με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας του. Όμως κάτω από τη γενική κατακραυγή και καταγγελία αναγκάστηκε να ξαναδώσει φιάλη οξυγόνου”.

Επιπλέον η διοίκηση αναφέρει οτι τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 10 το πρωί κλείστηκε ραντεβού σε πνευμονολόγο στο Κ.Υ. Βόλου για το συγκεκριμένο ασθενή έπειτα και από παρέμβαση του διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Φώτη Σερέτη.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο