21.7 C
Almyros
9 Οκτωβρίου 2024 12:23
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜ. Ζαμπάρας: Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια εναλλακτική λύση

Μ. Ζαμπάρας: Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια εναλλακτική λύση

Στις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Μίλτος Ζαμπάρας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Ertnews και την εκπομπή Newsroom.

Όπως ανέφερε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Μια κόκκινη γραμμή αναγκαστικά. Γιατί νομίζω ότι μετά από μια πολύ μεγάλη διάρκεια περιδίνησης, από μια μεγάλη διάρκεια εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δει τα πραγματικά προβλήματα. Τα προβλήματα της κοινωνίας. Είναι όντως δύσκολη κατάσταση. Βιώσαμε όλοι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μια πρωτόγνωρη κατάσταση που πολλές φορές τα γεγονότα που ακολούθησαν μας ξεπέρασαν και εμάς τους ίδιους.

Εγώ ήμουν και είμαι της άποψη, όλες οι τοποθετήσεις να γίνονται στα όργανα και να υπάρχουν και διαφωνίες. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Και αν θέλετε η δική μου κριτική απέναντι στους συντρόφους που αποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα είναι ότι θα έπρεπε να περιμένουν, με μια αν θέλετε νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις πολιτικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, όπως είναι η κορυφαία πολιτική διαδικασία, το συνέδριο, το οποίο θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Ξαναλέω ότι όλες οι απόψεις θα πρέπει να μπαίνουν στα όργανα. Συμφωνώ καταρχάς με τους συντρόφους που παραμένουν και επιμένουν να βάζουν τα πολιτικά ζητήματα και τα πολιτικά επίδικα στα όργανα. Από εκεί και πέρα και για τον πρόεδρο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος, είναι και τα συλλογικά του όργανα, είναι και οι συλλογικές διαδικασίες. Όλοι λοιπόν θα πρέπει να βάζουμε τα ζητήματα μέσα στα όργανα. Το κορυφαίο όργανο όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή που είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και η Πολιτική Γραμματεία, είναι ακριβώς για να μπαίνουν τα πολιτικά επίδικα και της επικαιρότητας αλλά και τα πιο συνολικά πολιτικά επίδικα του τελευταίου διαστήματος».

Συνεχίζοντας ο κ. Ζαμπάρας, δήλωσε πως: «Κατά την άποψή μου, φανήκαμε και εκ του αποτελέσματος κατώτεροι των περιστάσεων το προηγούμενο διάστημα. Όταν χάνεις με 20 μονάδες σε μία πολιτική αναμέτρηση και με αυτόν τον τρόπο, όταν μετά συνεχίζεις μια εσωστρέφεια, μια απόλυτη εσωστρέφεια και μια περιδίνηση πολιτική που σε φθείρει, που σε αδικεί αν θέλετε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει προτάσεις, που θα πρέπει κατά την άποψή μου με έναν εύληπτο, απλό τρόπο να κατατεθούν στην κοινωνία και να γίνουν κτήμα της κοινωνίας. Έρχεται για παράδειγμα το επόμενο διάστημα το φορολογικό, μπαίνει στη Βουλή που θα συζητήσουμε και θα τοποθετηθούμε, ο προϋπολογισμός.

Η ακρίβεια αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κυριαρχεί στη μέση ελληνική οικογένεια και να την συμπιέζει περαιτέρω. Αυτά τα ζητήματα δεν είναι μόνο να τα καυτηριάζουν σε επίπεδο κοινοβουλευτικό ή σε επίπεδο κοινωνίας. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να εκφράσει και μία συγκεκριμένη κατά την άποψή μου πρόταση.

Γιατί πολλές φορές εγώ γυρίζω το νομό στον οποίο έχω εκλεγεί, το νομό Αιτωλοακαρνανίας και με ρωτάνε οι πολίτες και τώρα εν όψει του φορολογικού, συνάντησα σωματεία ταξί, συνάντησα φοροτεχνικούς, συνάντησα τους δικηγόρους της περιοχής μου. Ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κόσμος πρέπει, θέλει και νομίζω περιμένει. Εγώ θα έλεγα να ξετυλίξουμε το κουβάρι των πρέπει γιατί πολλά πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν»

Ακολούθως τόνισε ότι: «Το γεγονός ότι η κοινωνία δεν μας καταλαβαίνει, μόνο η κοινωνία δεν φταίει. Εγώ δεν θα τα βάλω με την κοινωνία. Προφανώς το πρόβλημα είναι σε εμάς. Ξαναλέω όμως ότι υπάρχει χρόνος και ενόψει των ευρωεκλογών της κάλπης των ευρωεκλογών να βγούμε μπροστά, να θέσουμε τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Να είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Να συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία σε χρόνο ενεστώτα, σε παρόντα χρόνο και να δημιουργήσουμε τους όρους για μια άλλου τύπου διακυβέρνηση, για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Εγώ διαφωνώ. Βλέπω κόσμο ο οποίος είναι σε στάση αναμονής.

Περιμένει όμως δεν έχει αποχωρήσει. Περιμένει όμως να δει από τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί σοβαρή προγραμματική αντιπολίτευση. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Να σας θυμίσω, το ξέρετε πολύ καλά προφανώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και κοινοβουλευτικά και σε επίπεδο δύναμης μέσα στην κοινωνία. Θα πρέπει όμως αυτό κατά την άποψή μου να μετουσιωθεί σε δράση. Η δράση λείπει και η δράση, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να γίνεται στα συλλογικά μας όργανα, κυρίως όμως έξω στην κοινωνία.

Το βλέμμα μας θα πρέπει το επόμενο διάστημα να είναι στραμμένο στην κοινωνία γιατί η κοινωνία συμπιέζεται. Ο κ. Μητσοτάκης είχε μια νωπή λαϊκή εντολή. Πήρε 41%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν σταματήσει. Ίσα ίσα, νομίζω λειτουργήσει συσσωρευτικά η όλη κατάσταση με τα προβλήματα να είναι εδώ. Η κοινωνία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Θέλει αντιπολίτευση, θέλει ισχυρή αντιπολίτευση, θέλει προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και θέλει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει το αποκούμπι της κοινωνίας σε σχέση με όλα αυτά που η κυβέρνηση σήμερα με έναν εύκολο τρόπο, με έναν κατά την άποψή μου απόλυτα εύκολο τρόπο, προσπαθεί να περάσει. Συζητώντας με κόσμο, μας λένε κάντε αντιπολίτευση, βγείτε μπροστά, το έχουμε ανάγκη και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα σας στηρίξουμε κι εμείς, να είστε σίγουροι».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέχισε λέγοντας: «Κατά την άποψή μου, το σήμα του “στοπ στην εσωστρέφεια” θα πρέπει να δίνεται από όλους μας, από τον πρόεδρο, προφανώς κι από τον πρόεδρο, ο οποίος δίνει και το κεντρικό σήμα, από τα κεντρικά όργανα, από τα στελέχη του κόμματος, από τα μέλη και τις οργανώσεις, από πάνω μέχρι κάτω. Θα πρέπει να δίνουμε ένα σήμα και κυρίως ξαναλέω στην κοινωνία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε με την εσωστρέφεια.

Αν κάποιος χαλάει, μπερδεύει, θολώνει αυτό το σήμα, τόσο το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κοινή μας υπόθεση, για το κοινό μας σπίτι. Ξαναλέω δηλαδή ότι εδώ οι ευθύνες δεν επιμερίζονται με τον ίδιο τρόπο, προφανώς, αλλά ευθυνόμαστε όλοι, ευθυνόμαστε όλοι και θα πρέπει, κατά την άποψή μου να με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Δεν μπορεί η κοινωνία να περιμένει εσαεί πότε θα σοβαρευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα ανασυγκροτηθεί, πότε θα αρχίσει να κάνει αντιπολίτευση, πότε θα σταματήσει την εσωστρέφεια. Δεν μπορεί άλλο.

Χρειάζεται εδώ και τώρα μια κόκκινη γραμμή στην εσωστρέφεια. Και να κοιτάξουμε τα ζητήματα της κοινωνίας που ξαναλέω είναι πολλά και συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα και ο κόσμος αναζητάει διέξοδο. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή τη διέξοδο. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται στον κοντινό ορίζοντα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Θα πρέπει να τη δημιουργήσουμε. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική λύση».

Τέλος, σχολιάζοντας την συνύπαρξη στα βουλευτικά έδρανα με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11, είπε: «Εγώ θα είμαι ειλικρινής και γενικά όταν τοποθετούμαι στη δημόσια σφαίρα είμαι ειλικρινής. Απολύτως άβολη, απολύτως άβολη αυτή η εικόνα με συντρόφους που μέχρι πρότινος δίναμε από κοινού τη μάχη. Εκτός κι αν δεν τους λέγαμε συντρόφους. Άρα ήταν σύντροφοι αυτοί οι άνθρωποι, Εκτός κι αν δεν το εννοούσαμε. Αν εννοείς τη λέξη σύντροφος, προφανώς αν την εννοούσες πριν αποχώρησαν εδώ και λίγες μέρες. Εγώ έτσι το αισθάνομαι κι έτσι το λέω. Άρα είναι άβολη θα λέγαμε η θέση μας. Από κει και πέρα όμως, νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να μην κάνουμε αντιπολίτευση σε κάποιον άλλον εκτός από την κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο