23.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 15:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜαγνησία: Αυξάνονται τα κρούσματα κοξάκι σε παιδιά – Οι οδηγίες προς τους...

Μαγνησία: Αυξάνονται τα κρούσματα κοξάκι σε παιδιά – Οι οδηγίες προς τους γονείς

Αύξηση των λοιμώξεων από κοξάκι καταγράφεται στη Μαγνησία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ιοί Κοξάκι ανήκουν στο γένος των εντεροϊών και ταξινομούνται σε δύο ομάδες, την ομάδα Α και την ομάδα Β. Λοιμώξεις από ιούς Κοξάκι παρατηρούνται κάθε χρόνο, αλλά συνήθως παρουσιάζουν έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Η λοίμωξη από ιούς Κοξάκι αποτελεί ένα συχνό ιογενές νόσημα, κατά κανόνα της πρώιμης παιδικής ηλικίας. Εμφανίζεται κυρίως, σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών. Οι περισσότεροι άνθρωποι μέχρι την ενηλικίωσή τους έχουν εκτεθεί στον ιό και έχουν αναπτύξει ανοσία.

Σε δηλώσεις του, ο παιδίατρος, κ. Χαρίτος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ανησυχία των γονιών για τον ιό κοξάκι είναι αδικαιολόγητη, καθώς είναι ένας κλασσικός ιός που πάντοτε υπήρχε, πάντα υπήρχαν κρούσματα. Η νόσος είναι εξανθηματική και μπορεί εύκολα να εντοπιστεί. Γύρω από το στόμα των παιδιών αλλά και στον ουρανίσκο υπάρχουν εξανθήματα. Το πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν κόκκινα στίγματα στις παλάμες και στα πέλματα. Οι γονείς να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και κρατούν τα παιδιά μακριά από το σχολείο, μέχρι να υποχωρήσουν τα εξανθήματα».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο