23.7 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 17:38
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜαγνησία: Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές

Μαγνησία: Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι σημερινές εθνικές εκλογές και στη Μαγνησία αν και σε πολλά εκλογικά τμήματα λείπουν εφορευτικές επιτροπές. Σε σύνολο 361ενός τμημάτων, χρειάστηκε να αντικατασταθεί ένας δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα της Συκής. Επιπλέον χρειάστηκε να σταλούν φάκελοι σε εκλογικά τμήματα ενώ αυτή τη φορά δεν διαπιστώθηκε έλλειψη ψηφοδελτίων. Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα.

Είκοσι έξι κόμματα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στη Μαγνησία σήμερα. Οι ψηφοφόροι δεν βάζουν σταυρό προτίμησης, καθώς ισχύει λίστα και στα παραβάν δεν θα υπάρχει στιλό. Τα ψηφοδέλτια που ψηφίζουμε είναι διαφορετικά από α υτά των προηγούμενων εκλογών.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.Καλό είναι οι εκλογείς να γνωρίζουν που ψηφίζουν.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις», αλλά και καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στους αριθμούς 213 136 1500 και 2131313800 καθημερινά από τις 08:00 έως 20:00. Την Κυριακή 25 Ιουνίου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από την εφαρμογή Gov.gr wallet.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο