18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:17
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜαγνήσια: Ένας μαϊμου διερμηνέας προκάλεσε αναβολή δίκης

Μαγνήσια: Ένας μαϊμου διερμηνέας προκάλεσε αναβολή δίκης

Στον Εισαγγελέα Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες ένας 40χρονος άντρας Αλβανικής καταγωγής για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο 40χρονος άντρας που είναι ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Ν. Πηλίου και έχει 3 ανήλικα παιδιά με την 34χρονη παθούσα, δεν ζήτησε αναβολή. Κατά την διάρκεια εξέτασης της πάθουσης, ο «οικογενειακός» φίλος του ζευγαριού ανέλαβε χρέη μεταφραστή καθώς η 34χρονη γυναίκα δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα. Ο διερμηνέας όμως έπεσε σε αντιφάσεις όσο η έδρα ρωτούσε εάν την χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Η 34χρονη γυναίκα που εμφανίστηκε με μώλωπες στο πρόσωπο της, έδειχνε προς την έδρα συνέχεια την μύτη της. Η μετάφραση του οικογενειακού φίλου όμως δεν περιελάμβανε την λέξη μύτη προκαλώντας δυσπιστία στους δικαστές. Ο πρόεδρος και η εισαγγελέας ρώτησαν αρκετές φορές εάν μεταφράζεται σωστά η κατάθεση της παθούσας καθώς ο διερμηνέας δήλωνε ότι δεν θυμόταν πως έγινε το περιστατικό ενώ εκείνη συνέχισε να δείχνει την μελανιασμένη μύτη της τρίβοντας με τα δάχτυλα το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ερώτηση της εισαγγελέως εάν ο κατηγορούμενος έχει κάπου να μετοικήσει, ο 40χρονος άντρας υπέδειξε τον «διερμηνέα» του προκαλώντας την έδρα να διατάξει την άμεση διατήρηση της κράτησης του.

Τέλος η έδρα ζήτησε φυσικά την αναβολή της υπόθεσης για τις 17/07/2024 έτσι ώστε να μπορέσει να παραβρεθεί κανονικός διερμηνέας της αλβανικής γλώσσας.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο