20.1 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 01:19
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜαγνησία: «Ποδαρικό» με υψηλές θερμοκρασίες κάνει ο Ιούνιος – Πότε θα δούμε...

Μαγνησία: «Ποδαρικό» με υψηλές θερμοκρασίες κάνει ο Ιούνιος – Πότε θα δούμε 40άρια

ο καλοκαίρι ξεκινά και επίσημα από σήμερα με τον Ιούνιο να κάνει «ποδαρικό» με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακολουθούν τέσσερις ημέρες με πολύ ζέστη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα σημειωθεί μια σημαντική άνοδο του υδραργύρου από αύριο Κυριακή και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη (5/6).

Όπως ανέφερε στην πρόβλεψή του στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «θα βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά ακόμη και 37 βαθμούς. Θα έχει αρκετή ζέστη, αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα».

Στις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» θα είναι η Μαγνήσια. Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη θα υπάρχει μιας μέτριας έντασης μεταφορά αφρικανικής σκόνης, που θα αφορά κυρίως τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανησυχητικές οι συγκεντρώσεις» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Από την Πέμπτη και μετά αυτό το πρώτο κύμα ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί. Στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα πάμε με πιο συμβατές για την εποχή θερμοκρασίες και αστάθεια στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

«Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα» επισημαίνει ο κ. Τσατραφύλλιας. 

«Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα. Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει: Σάββατο: 31, Κυριακή: 33, Δευτέρα: 36, Τρίτη:37-38 Καλά μπάνια!» καταλήγει. 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο