14.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 07:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΜαγνησία: Στον Εισαγγελέα οδηγείτε σήμερα ο διακινητής παράνομων λαθρομεταναστών

Μαγνησία: Στον Εισαγγελέα οδηγείτε σήμερα ο διακινητής παράνομων λαθρομεταναστών

Στον Εισαγγελέα Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε ένας 18χρονος ημεδαπός με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης παραμονής πολιτών τρίτων χωρών, δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό, την σύλληψη και την απέλαση από τις αρχές. Ο 18χρονος ζήτησε και έλαβε αναβολή με παρουσία δικηγόρου του για σήμερα Παρασκευή 26/07/2024.

Το Αστυνομικό ανακοινωθέν:

Συνελήφθησαν, προχθές (24-07-2024) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ρ. Φεραίου Μαγνησίας, επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρ. Φεραίου, δύο ημεδαποί, από τους οποίους ο ένας ανήλικος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, σε σημείο του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., περιοχής  Δήμου Ρήγα Φεραίου, εντοπίστηκαν -7- αλλοδαποί, από τους οποίους -5- άνδρες και -2- γυναίκες, που είχαν εγκαταλειφθεί από όχημα. Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση οι δύο δράστες και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο όπως εξακριβώθηκε, είχαν παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον σε βάρος των αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, θα εφαρμοστεί και η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.

Το ιστορικό

Συγκεκριμένα στις 12:45 το μεσημέρι εντοπίστηκε στον κόμβο Βελεστίνου Ι.Χ. με σκασμένο λάστιχο. Στις 13:20 εντοπίστηκαν 2 ημεδαποί πεζοί, ηλικίας 17 και 18 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Οι δυο Ρομά είχαν αναλάβει για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του Ι.Χ να μεταφέρουν 7 λαθρομετανάστες με καταγωγή από το Νεπάλ (2 γυναίκες και 5 άντρες) από Θεσσαλονίκη προς την Θήβα. Για την μεταφορά τους, προσυμφωνήθηκε να λάβουν οι δυο ημεδαποί το συνολικό ποσό των 1.050 ευρώ (150 ευρώ έκαστος). Ο δεύτερος ανήλικος συλληφθής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου και αφέθηκε ελεύθερος.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο