26.1 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 15:23
ESPA
ΑρχικήΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ«Μαντρωμένοι» στο σχολείο για να μην κινδυνεύουν από τα αδέσποτα

«Μαντρωμένοι» στο σχολείο για να μην κινδυνεύουν από τα αδέσποτα

Βρίσκονται καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί στα συστεγαζόμενα Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βελεστίνου – Προχώρησαν σε κατάληψη όπως και δύο ακόμη σχολεία

«Μαντρωνόμαστε για να είμαστε ασφαλείς». Ετσι περιγράφουν μέλη της σχολικής κοινότητας την καθημερινότητα στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, όπου πολλές φορές μπαίνουν αδέσποτα σκυλιά σε αναζήτηση τροφής. Πριν από δύο χρόνια περίπου μάλιστα, μέσα στο σχολικό προαύλιο είχε εκδηλωθεί επίθεση από αδέσποτο σε μαθητή αλλά και σε εκπαιδευτικό, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει λυθεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ένα από τα ζητήματα που έθεσαν μαθητές των δύο σχολικών μονάδων, που βρέθηκαν χθες υπό κατάληψη, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ακόμη και σήμερα και παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς των σχολείων, αδέσποτα καταφέρνουν και τρυπώνουν στο σχολικό προαύλιο και ακολουθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κυλικείο σε αναζήτηση τροφής.

Μάλιστα το θέμα των αδέσποτων ήταν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που έθεσε η εκπαιδευτική κοινότητα και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο γραφείο του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, ο οποίος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου για τη δημιουργία καταφυγίου.

Πριν από την περίοδο των γιορτών δε, έγινε περισυλλογή αδέσποτων, τα οποία στειρώθηκαν και τσιπαρίστηκαν, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Αδέσποτα κυκλοφορούν παντού στον δήμο και δεν είναι μόνο σκυλιά που αναπαράγονται στην περιοχή. Υπάρχουν ενδείξεις για μετακινήσεις πληθυσμών αδέσποτων από δήμο σε δήμο και από νομό σε νομό.

Μαθητές που προχώρησαν χθες σε κατάληψη για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ζητούν επίσης να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων.

Σημειώνεται ότι σε κατάληψη βρέθηκαν χθες δύο ακόμη σχολεία για το επίμαχο νομοσχέδιο, το Γυμνάσιο Λεχωνίων και το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με τους μαθητές να θέτουν επίσης και κτιριακά προβλήματα που εντοπίζονται στα σχολεία τους.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο